Startlaphoz Csatlakozz!

Még mindig a munkanélküliség a legnagyobb rém

A vállalatok bizakodóak, mi nem

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 25. hétfő, 12:26

Miközben a magyar vállalkozások a legtöbb szektorban némileg jobbnak ítélik meg a helyzetüket, mint egy hónappal korábban, addig a lakosság borúlátóbb. A családok szerint egyre nehezebben tudnak félre tenni és még mindig a munkanélküliség a legnagyobb rém – írja a stop.hu.

   Az üzleti szférán belül augusztusban a kereskedelemi cégek várakozásai határozottan, az ipariaké hibahatáron belül javultak, míg az építőipar és a szolgáltatások területén nem következett be érdemi változás. Az ipari bizalmi index augusztusban kissé felfelé korrigált, ami a május óta tartó csökkenést figyelembe véve, kedvező fejlemény. A rendelésállományok megítélései és a termelési várakozások egyaránt javultak, míg a készletállomány értékelése stagnált. Az építőipari bizalmi index értéke augusztusban hibahatáron belül csökkent, azaz csak egy icipicit maradt el az előző havi, tizenkét éves csúcsot jelentő szinttől. Az előző háromhavi termelés megítélése ugyan számottevően romlott, de a rendelésállományé enyhén javult. A kereskedelemben az eladási pozíció megítélése emelkedő készletszint mellett javult, míg a rendelések várható alakulásában erőteljes pozitív változás következett be. A szolgáltatói bizalmi index augusztusban lényegében nem változott. Az elmúlt időszak üzletmenetéről megfogalmazott vélemény alig változott, míg a következő negyedévben várható értékesítési lehetőségeket némileg borúlátóbban ítélték meg, mint júliusban. A legtöbb ágazatban szinte azonos az áremelésre és árcsökkentésre törekvők aránya, s augusztusban mindegyik ágazatban csökkent az inflációs várakozás. Hasonló a helyzet a lakossági várakozások esetében is. A foglalkoztatási szándék - az építőipar kivételével - minden ágazatban javult. A létszámbővítést tervezők aránya az összes vizsgált ágazatban meghaladta meg a csökkenést tervezőkét. A magyar gazdaság kilátásairól alkotott vélemény a lakosság körében és mind a négy ágazatban számottevően romlott, az üzleti szférában a derű és borúlátók aránya már nem tér el jelentősen egymástól. 

   A GKI fogyasztói bizalmi index - háromhavi stagnálás után - augusztusban némileg csökkent. A lakosság a következő egy évben várható saját pénzügyi helyzetét és megtakarítási képességét enyhén rosszabbnak ítélte, mint az előző hónapban. Emellett valamelyest erősödött a munkanélküliségtől való félelem.
 
Forrás: stop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A vállalatok bizakodóak, mi nem.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector