Startlaphoz Csatlakozz!

Az egészségmegőrzésre és a gyógyulásra fordítanánk

Cafeteria 2015: mit kíván a magyar nemzet?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 28. csütörtök, 15:29

Egyre inkább az egészségmegőrzésre és a gyógyulásra fordítanák a cafeteriát a magyar munkaadók és munkavállalók. Toplistás az iskolakezdési támogatás és az étkezési hozzájárulás is – derül ki egy friss felmérésből – írja a Piac&Profit.
 
   A cafeteriatrend.hu csapata idén immár ötödszörre mérte fel a cafeteriaigányényeket. 250 munkáltatót, munkavállalót, szolgáltatót kérdeztek, hogy milyen költési célokat támogasson az adórendszer. A közreműködők 26,4 százaléka munkavállalóként, míg 56,4% munkáltatóként nyilatkozott. „A kitöltött kérdőívek értékelésekor az első meglepetés most is az volt, hogy a megkérdezettek mennyire felelős gondolkodással nyilatkoznak. Nem kifejezetten a kedvezményes adózás lenullázása volt idén sem a fő irány” – foglalta össze a tapasztalatokat Fata László cafeteria szakértő. Az idei felmérés alapján újra erősödött az egészség célú juttatások szerepe a válaszadók preferenciái alapján.
 
Mi legyen a jövő kínálatában?
 
   Ha a TOP 10 támogatandó felhasználási területet nézzük, akkor érdekes tendenciákat tapasztalhatunk. Az évekig első helyen szereplő étkezést két éve megelőzte az egészségmegőrzés, majd tavaly ismét az étkezés került az élre, de idén újra sokat erősödött az „egészség” pozíciója.
 
  Költési célok, melyekhez szükséges támogatást biztosítani az adórendszerben (zárójelben a 2012-es 2013-as helyezés):
 
1-2. Egészségmegőrzés (1. 7-8.)
1-2. Gyógyulás (gyógyszerek, készítmények, segédeszközök) (4-5. 4-5.)
3-5. Gyermek iskolakezdésének támogatása (4-5. 1.)
3-5. Gyógyulás (kezelés, orvosi ellátás) (3. 2.)
3-5. Étkezés támogatása (2. 3.)
6. Önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás (7.4-5.)
7. Üdülés, pihenés (6. 6.)
8-9. Munkába járás közigazgatási határon kívülről (10. 7-8.)
8-9. Helyi közlekedési bérlet (8-9.9-10.)
10. Munkavégzéshez szükséges képzések
 
Az adó mértéke
 
  Az előző lista azt mutatta, hogy mely elemek támogatására van szükség, de milyen mértékű legyen ez a támogatás? A felmérésből az is kiolvasható, hogy mely elemeknél várjuk, hogy ezek juttatása akár az adómentességgel is járjon, és melyekhez tudnak elfogadni a kitöltők kedvezményes adófeltételeket.
 
   A következő listában aszerint rendeztük sorba a juttatásokat, hogy melyeknél adja a legnagyobb támogatást az adórendszer (zárójelben szintén a 2012-es 2013-as helyezés). Itt évek óta az étkezés támogatásához várják a legnagyobb kedvezményeket a kitöltők.
 
1. Étkezés támogatása (1. 1.)
2. Egészségmegőrzés (2. 4.)
3. Gyógyulás (kezelés, orvosi ellátás) (3. 2.)
4. Gyógyulás (gyógyszerek, készítmények, segédeszközök) (4. 5.)
5. Önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás (6. 6.)
6. Gyermek iskolakezdésének támogatása (5. 3.)
7. Munkába járás közigazgatási határon kívülről (9. 8.)
8. Munkavégzéshez szükséges képzések (7. 7.)
9. Helyi közlekedési bérlet (8. 9.)
10. Foglalkoztatói nyugdíj szolgáltatás
11. Nyelvoktatás (10. 10.)
 
   Ez a lista alig változott az előző évekhez képest.
 
Forrás: Piac&Profit

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cafeteria 2015: mit kíván a magyar nemzet?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector