Startlaphoz Csatlakozz!

Szív aSzívért Alapítvány

Hátrányos helyzetű nőket képeztek Salgótarjánban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 28. csütörtök, 17:19

A munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő nők vállalkozóvá válását segíti a Szív aSzívért Alapítvány augusztus végén befejeződött programja; a képzésben a salgótarjáni kistérségben élő nők vettek részt - tájékoztatta az MTI-t az alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn.

    Szakács Ferencné elmondta: az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja (ÉMOP) keretén belül 43,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Fókuszban a nők című programra. A projekt összköltsége 45,7 millió forint volt, a különbözetet az alapítvány saját forrásból biztosította.

    A programban 24 nő vett részt 160 órás, vállalkozói ismereteket adó, illetve a vállalkozói személyiséget kialakító képzésen, és Salgótarján belvárosában, a December 8. téren kialakították a 116 négyzetméteres, akadálymentesített Tám-Pont Szolgáltató Irodát, ahol programokat, tréningeket szerveznek, segítenek például a szakmai önéletrajzok megírásában.

    Szakács Ferencné elmondta: a képzésen való részvételnek nem volt feltétele az állástalanság, a Fókuszban a nők című program alapgondolata szerint hátrányos helyzetet jelent, ha valaki nő.

    Mint kifejtette: a nőkre nagy terhet tesz a társadalmi szerep, a kétkeresős családmodell megkívánja, hogy a nők is keressenek pénzt a családi kasszába, ugyanakkor otthon is el kell végezniük minden munkát, így a munkaerőpiacon is hátrányos helyzetbe kerülnek, és ez még nagyobb probléma a hátrányos helyzetű térségekben.

    A képzések mindennek megszervezését, életvitelt, problémamegoldást, valamint a piacra jutást, és az ott megmaradást is segítették - tette hozzá.

    A salgótarjáni székhelyű Szív a Szívért Alapítvány a jövőben a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő nők segítését tervezi, bevezetnék Nógrád megyében a Magyarországon már működő Fecske Szolgálatot, ahol a fogyatékkal élő gyermek mellé - a jogszabályban rögzített feltételekkel - képzett segítséget biztosítanának. Tervezik azt is, hogy a szülőknek munkahelyet teremtenek, ahol játékokat gyártanának.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hátrányos helyzetű nőket képeztek Salgótarjánban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector