Startlaphoz Csatlakozz!

A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása

Kiterjesztik a sztrájkot a Lufthansa pilótái, budapesti járatokat is töröltek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 20. hétfő, 12:41

Kiterjesztik hétfőn délután kezdődő 35 órás sztrájkjukat a Lufthansa pilótái, a munkabeszüntetés miatt a német légitársaság budapesti járatokat is törölt.

    A pilóták szakszervezete, a Vereinigung Cockpit (VC) hétfői bejelentése szerint a 13 órakor kezdődő munkabeszüntetést kedd reggel a hosszú távú járatokra is kiterjesztik. A sztrájk kedd éjfélkor ér véget. 

    A Lufthansa a munkabeszüntetés miatt 12 Budapestről induló és 13 Budapestre érkező járatát törölte.

    A munkaügyi vita tárgya a pilóták előnyugdíjazása. A pilóták szakszervezete korábbi, a társaság későbbi előnyugdíjazást akar. Ebben az ügyben ez lesz a nyolcadik pilótasztrájk április vége óta.

    Az 5400 pilótát képviselő szakszervezet ragaszkodik az eddigi rendhez, amely szerint a pilóták 55 éves korukban előnyugdíjba mehetnek úgy, hogy törvényes nyugdíjuk 60 százalékát kapják a vállalati nyugdíjalapból a rendes nyugdíjkorhatár eléréséig. A nagy nemzetközi konkurencia miatt költségérzékeny vállalatvezetés belemenne abba, hogy a régi pilóták számára változatlan maradjon a rendszer, de emelni akarja az előnyugdíj korhatárát az idén év eleje óta belépettek számára. Ezt a VC elutasítja. A megállapodás késik, annak ellenére, hogy a pilóta-szakszervezet felajánlotta: beszáll a rendszer finanszírozásába.

    A Lufthansa pilótáinak újabb munkabeszüntetése alig néhány órával azután kezdődik, hogy véget ért a német mozdonyvezetők sztrájkja, amely miatt szombattól hétfő hajnalig a belföldi távolsági vonatmenetrend kétharmadát törölték.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kiterjesztik a sztrájkot a Lufthansa pilótái, budapesti járatokat is töröltek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector