Startlaphoz Csatlakozz!

Öt százalékos béremelést és munkaidő-csökkentést követelnek

Elegük van a németeknek a mozdonyvezetők sztrájkjából

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 21. kedd, 13:41

 Németországban lassan normalizálódik a vasútforgalom a mozdonyvezetők 50 órás sztrájkja után. Ezzel nemcsak a távolsági forgalmat sikerült megbénítaniuk, hanem a helyi érdekű vasutak közlekedését is, így a nagyvárosokban is káoszt okoztak. A helyzetet súlyosbította, hogy a munkabeszüntetés az őszi iskolai szünet időszakát is érintette.

   Az őszi iskolai szünet - a nyári vakációval szemben - már korábban sem jelentette azt, hogy Németország felkerekedik és külföldi nyaralásra indul. Az elmúlt hétvégén pedig még az időjárás is mindent megtett annak érdekében, hogy a mozdonyvezetők sztrájkja által okozott esetleges kellemetlenségeket lehetőleg derűsen fogadják az érintettek. Például egy spanyol egyetemistákból álló csoport, miután a szombatra virradó éjszaka kezdődött 50 órás munkabeszüntetés miatt nem tudott hazaindulni, két napra abban a szerelvényben rendezkedhetett be a frankfurti főpályaudvaron, amellyel ma reggel végre nekivághatott az útnak Barcelona felé. 

   A vasúttársaság mindenfelé a sztrájk idejére alkalmazott kisegítő személyzettel igyekezett a pórul járt utasok segítségére sietni, tájékoztatni őket, hogy mikor és merrefelé indul szakszervezeten kívüli mozdonyvezetők által vezetett vonat, vagy hol szállhatnak fel a távolsági autóbuszokra. A híradásokból azonban egyértelműen kitűnt, hogy a lakosság túlnyomó többsége felháborítónak tartja a mozdonyvezetők szakszervezetének döntését, amellyel éppen az iskolák őszi szünetének kezdete, illetve befejezésekor hirdetett 50 órás sztrájkot. Ezzel nemcsak 5 százalékos béremelési, valamint munkaidő-csökkentési követelésüket akarták alátámasztani, hanem azon igényüket is, hogy a jövőben más ágazati szakszervezet által képviselt vasúti alkalmazottak nevében is felléphessenek. 

   Pénteken a vasúttársaság már hajlandónak mutatkozott az 5 százalékos béremelési követelés lépcsőzetes teljesítésére, de úgy vélte, hogy a vasutas-szakszervezet nem tárgyalhat a többi alkalmazott nevében. 

   Az ágazati szakszervezet már több alkalommal megbénította Németország személy és teherforgalmát, amivel több milliós veszteséget okozott nemcsak a vasúttársaságnak, hanem azoknak az üzemeknek is, amelyek függnek a folyamatos nyersanyagszállítástól. A jelek szerint azonban a frontok annyira megmerevedtek, hogy a mozdonyvezetők szakszervezetének szóvivője a második állami tévécsatorna szombat esti híradásában a műsorvezetővel folytatott szokatlanul éles szóváltásában még azt is tudtul adta, hogy a sztrájkot meghatározatlan időre meghirdetik, ha a vasúttársaság ezen a héten nem tesz eleget követelésüknek. 

   Így nem zárható ki, hogy jövő hétfőtől ismét leállnak a vonatok Németországban, amivel gyakorlatilag beláthatatlan következményekkel járó csapást mérnének az ország gazdasági életére.
 
Forrás: inforadio.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elegük van a németeknek a mozdonyvezetők sztrájkjából.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector