Startlaphoz Csatlakozz!

„Munkába állítottuk Magyarországot”

Orbán szerint teljesíthető a tíz év alatt egymillió új munkahely program

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 13. szombat, 15:18

A következő időszak feladata egy gazdaságilag stagnáló Európában, egy geopolitikailag kiélezett helyzetben megvédeni Magyarország politikai szuverenitását és bővíteni gazdasági szuverenitását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Széll Kálmán Alapítvány évzáró rendezvényén.

  A kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan beszámolója szerint a rendezvényen arról beszélt, hogy 2010 és 2014 között megteremtették egy nemzeti, szuverén politika alkotmányos és pénzügyi alapjait. 
 
  Sikerült beindítani a magyar gazdaságot, a növekedés ma már az egyik legerőteljesebb Európában. Magyarország kitört a megszorítás-elengedés gazdasági körforgásából.
 
  Munkába állítottuk Magyarországot – hangsúlyozta a miniszterelnök: 2010-ben 1,8 millió adófizető volt hazánkban, ma viszont már 4,2 millióan járulnak hozzá a közterhekhez, 400 ezerrel többen dolgoznak, mint négy éve, így teljesíthető a kormánypártok által korábban kitűzött „tíz év alatt egymillió új munkahely” program. 
 
Impozáns növekedés a nemzeti vagyonban
 
  Orbán Viktor kiemelte: európai összevetésben, a legnagyobb arányban Magyarországon csökkent a munkanélküliség, és ezáltal vált lehetővé a szegénység csökkentése is hazánkban. Mint mondta, a szegénység ellen munkahelyteremtéssel lehet a legeredményesebben küzdeni. 
 
   Csökkent az államadósság, méghozzá úgy, hogy közben impozáns mértékben növeltük a közösségi célokat szolgáló nemzeti vagyont – szögezte le.
 
Csökkentettük az adókat
 
   Az infláció nullára csökkent; nőtt a háztartások megtakarítása; közben csökkentettük az adókat, köszönhetően az egyedülállóan alacsony egykulcsos jövedelemadót a családi kedvezményekkel ötvöző adórendszernek – sorolta az eredményeket a miniszterelnök. 
 
  A bankok elszámoltatásának eredménye az, hogy 1000 milliárd forint kerül át a bankoktól a magyar családokhoz, az intézkedéssorozat hozzávetőlegesen 5,2 millió ember életét könnyíti meg – tette hozzá.
 
Nagy célok
 
   2015-től kezdődően nem kisebb céljaink és feladataink vannak – folytatta Orbán Viktor. Meg kell védeni a gazdasági szuverenitásunk kiterjesztésével elért eredményeinket, a rezsicsökkentést, az energiapolitikánkat csakúgy, mint a versenyelőnyünket biztosító Munkahelyvédelmi Akciótervet, amelyet elsősorban az európai adóharmonizációs törekvések veszélyeztetnek.
 
   Eredményeket kell elérnünk az energiaszállítási útvonalak diverzifikációja terén, és 2015 elején be kell indítanunk a rendszerváltás óta legnagyobb gazdaságfejlesztési programunkat, ami elhozza a teljes foglalkoztatottságot, és közben megerősíti a nemzeti gazdasági szereplőket is – jelentette ki.
 
   Végezetül a külkereskedelemről beszélt a miniszterelnök, kiemelve: annak súlypontján módosítani kell, nagyobb figyelmet fordítunk a feltörekvő, dinamikus, keleti piacokon való részvételre.

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán szerint teljesíthető a tíz év alatt egymillió új munkahely program.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector