Startlaphoz Csatlakozz!

Pörög a gazdaság

Egy átlagos német alkalmazott 1,1 milliót keres

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 01. csütörtök, 14:06

Nagyon pörög a német gazdaság, így egyre emelkednek a bérek. Egy alkalmazott átlagosan már 1,1 millió forintnyi eurót keres - írta az Inforádió.

   Régen voltak ilyen optimisták a német emberek, legalábbis a fogyasztói közhangulat-mérések az egeket verdesik. A fogyasztói szokásokat elemző nürnbergi intézet, az IFO kimutatása szerint utoljára 2006 decemberében mutatott némileg magasabb értéket a hangulatindex. Mindez összefügg a reálbérek folyamatos növekedésével, továbbá a cégek határozott derűlátásával is.
 
   A fizetések emelkedése és a rendkívüli alacsony infláció együttes eredménye a reálbérek szárnyalása. A statisztikai hivatal közölte, hogy július és szeptember között csaknem 2 százalékkal növekedett a reálbér.
 
   Így őszre az alkalmazottak átlagos havi fizetése már elérte a 3540 eurót (1,15 millió forint). Ezek után nem meglepő, hogy a fogyasztói szokásokat elemző nürnbergi intézet januárra vonatkozó előremutató indexe 9 pontra szökött, amelyet csak egyetlen alkalommal, 2006 decemberében lépett túl.
 
  A közeljövőbe vetett nagyfokú bizalomról tanúskodik a gazdaságkutatásra szakosodott müncheni Ifo Intézet üzleti hangulatindexe is. Eszerint legutóbb a nyár végén voltak ennyire derűlátók az ipari vezetők, mint jelenleg.
 
   A közel 7 ezer óriáscég, valamint középvállalat bevonásával készült tanulmány szerint a gazdasági életnek határozottan jót tesz a kőolaj árának zuhanása, valamint az eurónak a dollárhoz viszonyított alacsony árfolyama.
 
  Az elemzésből kiderült az is, hogy - legalább is egyelőre - az orosz rubel elértéktelenedése nem hatott komolyabb az exportvállalatokra.
 
 Forrás: InfoRádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egy átlagos német alkalmazott 1,1 milliót keres.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector