Startlaphoz Csatlakozz!

Európai Bizottság:

A minőségi munkahelyek és a hatékony szociális védelem fontos a válságkezelésben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 16. péntek, 07:01

A minőségi munkahelyeket és a hatékony szociális védelmet előtérbe helyező országok ellenállóbbnak bizonyultak a válsággal szemben - állapította meg az Európai Bizottság jelentése, amely a gazdasági válság utóhatásait vizsgálta.

    A csütörtökön a bizottság honlapján megjelent sajtóközlemény szerint az európai foglalkoztatási és szociális fejleményekről szóló éves jelentés megállapította: a termelékenység támogatása és a tagállamok közötti egyenlőtlenségek csökkentése érdekében a munkavállalók megfelelő készségeinek kialakításába és fenntartásába kell beruházni.

    A kutatás fényt derített arra, hogy kevésbé volt hatással a válság a nyitottabb és kevésbé szegmentált munkaerő-piaccal rendelkező országok foglalkoztatási és jövedelmi helyzetére. Ezekben az országokban az álláskeresési járadék általában a munkanélküliek nagy részének jár, össze van kapcsolva az aktivizálási intézkedésekkel és követi a gazdasági ciklust - olvasható a közleményben.

    Marianne Thyssen, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért, valamint a munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős biztos a közlemény szerint elmondta: a legsürgetőbb feladat a munkahelyteremtés. Hozzátette: a jelentés szerint strukturális reformok végrehajtására, valamint a fogyasztást és a keresletet támogató intézkedésekre van szükség, további humántőke-beruházásokat kell végezni.

    A jelentés szerint több tagállam tér át olyan szociális beruházási modellre, amelynek lényege, hogy az emberek munkaerő-piaci potenciálját egész életükön keresztül támogassa, és célja, hogy minél többen aktívak legyenek a munkaerőpiacon.

    Az csökkenő és öregedő uniós népesség ellenére garantálni kell a termelékenység növekedését és a munkahelyteremtést, amihez elengedhetetlen a humántőke-befektetés a jelentés szerint. A hatékony humántőke-befektetéshez a szakértők szerint nemcsak a megfelelő készségekre irányuló oktatás és képzés tartozik hozzá, hanem meg kell teremteni azokat a keretfeltételeket is, amelyek segítségével a munkavállalók teljes aktív életszakaszukban fenntarthatják, fejleszthetik és használhatják ezeket a készségeket.

    Minőségi munkahelyek teremtésére adnak lehetőséget a jelentés szerint a technológiai fejlődés, a globalizáció, a demográfiai trendek és a gazdaság környezetbaráttá tétele területén jelenleg végbe menő változások. Azonban ezek a változások egyes készségeket és munkahelyeket elavulttá tehetnek és növelhetik a bérek közötti különbségeket is. Ezért olyan proaktív szakpolitikákra van szükség, amelyek támogatják az egész életen át tartó tanulást, javítják az álláskeresési tanácsadást és a társadalmi párbeszédet, valamint előtérbe helyezik az innovációt - olvasható a jelentésben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A minőségi munkahelyek és a hatékony szociális védelem fontos a válságkezelésben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector