Startlaphoz Csatlakozz!

Anomáliák a segélyek elosztása körül

Czibere Károly: több pénz jut szociális ellátásra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 25. szerda, 08:03

Márciustól korszerűsödik a szociális ellátórendszer, amely egyúttal igazságosabbá, átláthatóbbá válhat; a múlt évihez képest 3,3 milliárddal megemelték, összesen 35 milliárd forintra az állami támogatási keretet. Erről Czibere Károly szociális és Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár beszélt egy kedden Törökbálinton tartott sajtótájékoztatón.

    Az átalakítást az elmúlt évtizedekben a segélyek elosztása körüli anomáliák kapcsán szerzett tapasztalatok indokolják - mondta    egyöntetűen a két államtitkár. Eszerint március 1-jétől az önkormányzatok maguk dönthetnek a szociális keretek elosztásáról és a támogatási formákat is maguk határozhatják meg.

    A segélyezéshez a kormányzat is biztosít pénzeket, amelyek elosztása révén 2417 település a korábbinál nagyobb kerethez jut, 760, a helyi bevételek jóvoltából tehetősebbnek számító településen ugyanakkor ezen összeg némileg csökken.

    A kormányzat törekvése, hogy minél több ember jusson munkához, de adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor a bajba jutott családok segélyre, támogatásra szorulnak, elsősorban rajtuk kíván az eddigieknél célzottabban segíteni a korszerűbb rendszer - hangsúlyozta Pogácsás Tibor.

    A szociális biztonság erősítését szolgálja, hogy márciustól két helyről kérhetnek az érintettek segélyt: a jövedelemkompenzációs keret elosztásáról a járások, a kiadáskompenzáló támogatásokról - mint például a lakásrezsi kiegészítése - a helyi önkormányzatok döntenek - közölte Czibere Károly. Budapesten mindkét formánál a kerületek kezébe kerül a döntés.

    Czibere Károly jelezte azt is, hogy az átalakuló szociális ellátórendszer gyakorlati megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma folyamatosan figyelemmel kíséri, és ha indokolt, menet közben igazítanak rajta.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czibere Károly: több pénz jut szociális ellátásra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector