Startlaphoz Csatlakozz!

A csökkenő munkanéküliség az ok

Leépítés kezdődik a német munkaügyi hivatalnál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 08. szerda, 16:16

Németországban több mint 15 ezer állást megszüntetnek a szövetségi munkaügyi hivatalnál (BA) a csökkenő munkanélküliség miatt.

    A BA keddi bejelentése szerint 2019-ig összesen 17 ezer állást számolnak fel. A szervezetnél tavaly év végén 95 600-an dolgoztak.

    A német munkaerőpiac rugalmasságának erősítését célzó reformok első szakaszában, 2005-ben csaknem 5 millió állástalan volt az országban, és a BA-nál egy-egy tanácsadóra 59 munkanélküli jutott. Tavaly ez a szám már csak 30 volt, a munkanélküliek száma pedig 3 millió alá csökkent.

    Ugyanakkor a Handelsblatt című üzleti lap keddi összeállítása szerint a BA - a legnagyobb német állami hivatal - alacsony hatékonysággal működik, ezt jelzi, hogy az új állást találó munkanélküliek közül csupán minden 8. helyezkedik el a hivatal közreműködésével.

    A legnagyobb gond a bürokrácia. Jelenleg a BA Jobcenter nevű munkaközvetítő ügynökségein minden második munkatárs az állástalanoknak járó leggyakoribb juttatás - az úgynevezett Hartz IV támogatás - kiszámításával, pontos meghatározásával foglalkozik, és nincs ideje segíteni az ügyfeleket az elhelyezkedésben. A hivatal eredetileg úgy tervezte, hogy minden 5. munkatárs foglalkozik majd a 2005-ben bevezetett Hartz IV támogatás - pénzbeli és egyéb juttatások, például lakbértámogatás - kiszámításával - írta a Handelsblatt.

    A BA legutóbbi jelentése szerint márciusban 2 millió 932 ezer munkanélkülit tartottak nyilván, ami 85 ezerrel kevesebb az egy hónappal korábbinál, és 123 ezres csökkenés az előző évihez képest. A munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal 6,8 százalékra csökkent az év harmadik hónapjában.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Leépítés kezdődik a német munkaügyi hivatalnál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector