Startlaphoz Csatlakozz!

Czomba Sándor:

Háromezerrel többen jelentkeztek szakképzésre, mint tavaly

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 08. péntek, 08:40

Több mint háromezerrel többen jelentkeztek szakképzésre az idén tavalyhoz képest, a még nem végleges adatok szerint – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön Dunaújvárosban, miután látogatást tett a helyi főiskolán.

    Czomba Sándor közölte, hogy a 2014-es 39 ezerről 42 ezer fölé nőtt a létszám. Pozitívumnak nevezte még, hogy sok esetben a hiányszakmákra jelentkezők miatt növekedett a létszám.

    Úgy vélte, az elmozdulás a szakképzés és a hiányszakmák népszerűsítésére tett erőfeszítéseknek köszönhető, mint amilyen a tanulói szerződések rendszere is.

    Hozzátette: sokat várnak a parlament előtt lévő, a szakképzést, a szakképzési hozzájárulást, a felnőttképzést és a köznevelést érintő törvényektől, amelyek együttes célja, hogy minél több cég jelentkezzen a duális képzésekre, és minél több tanulót alkalmazzanak, ami után automatikusan állami támogatásban részesülhetnek.

    Az államtitkár Dunaújvárosban tett látogatásáról beszámolva elmondta, a főiskola vezetésével egyeztetett, mert az egyik helyi szakképző intézmény jelenleg méltatlan körülmények között működik. Mivel a főiskola 21. századi körülményeket tud biztosítani, hiszen használaton kívüli termei és műhelyei jól felszereltek, jó esély van arra, hogy a Bánki Donát Szakképző Iskola szeptembertől használja ezeket – fűzte hozzá.

    Megjegyezte, hogy néhány napon belül végleges döntés lesz az ügyben. Úgy fogalmazott, az összeköltözés jó kísérlet lehet arra, hogy egy helyen működhetne egy hasonló profilú szakközépiskola és egy főiskola, ami még nem elterjedt az országban.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Háromezerrel többen jelentkeztek szakképzésre, mint tavaly.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector