Startlaphoz Csatlakozz!

Június végén zárulhat a vita a költségvetésről

Ekkora béremelést ígér Varga a tanároknak és a rendvédelmi dolgozóknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 11. hétfő, 15:30

A pedagógusok 10 százalékos, míg a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók 5 százalékos béremelkedésre számíthatnak. Jövőre 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos részesülhet béremelésben, amelyre 15,8 milliárd forint jut - ígérte a nemzetgazdasági miniszter az Origónak adott interjúban. Beszélt arról is, hogy ellenzi a halálbüntetést, illetve hogy kirgúná a kormánypolitikát kritizáló MNB-dolgozót, ha ő lenne a főnöke – írja a HVG.

  Június végén zárulhat a vita a költségvetésről, és dönthet a parlament a büdzsé elfogadásáról - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Origónak adott interjúban hétfőn.
 
  Varga az interjúban bírálta, hogy a jegybank egyik munkatársa kifogásolta a kormány döntését, és azt is megjegyezte, hogy újragondolná Budapest tömegközlekedését; a halálbüntetést pedig ellenzi.
 
  A miniszter szerint fegyelmezett, takarékos költségvetés készül, amit jól mutat a két százalékra tervezett hiány. A tárcák ennek ellenére ugyanakkora vagy éppen nagyobb forrásból gazdálkodhatnak, mint 2015-ben - fűzte hozzá.
 
Béremelést ígér
 
  A miniszter szerint a jövő évi költségvetés legnagyobb nyertesei a családok lesznek, mivel az adóváltozások miatt csökkennek a terheik, és megemlítette az szja-csökkentést, valamint az adókedvezmények kiterjesztését. Az állam folytatja az életminőséget javító beruházásokat, létrejön ismét egy külön beruházási alap.
 
  A megkezdett életpályamodellek is folytatódnak, a pedagógusok 10 százalékos, míg a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók 5 százalékos béremelkedésre számíthatnak. Jövőre 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos részesülhet béremelésben, amelyre 15,8 milliárd forint jut. Varga Mihály szerint az adócsökkentés mindenkit egyformán érint, az adórendszer semleges, nem bünteti azt, aki többet dolgozik. megjegyezte azt is, a kormány adófilozófiája, hogy aki jövedelmet szerez, azt segíti, a fogyasztást pedig adóztatják. 
 
  A költségvetésről elmondta: a rendkívüli kormányzati tartalék és az országvédelmi alap összege 100-100 milliárd forint lesz, míg az ettől külön kezelendő beruházási alap 100 milliárd forint fölötti összeget tartalmaz.
 
Varga kirúgná a kritikus MNB-st, ha ő lenne a főnöke
 
  Arra a felvetésre, miszerint Simor András 2013-as távozása óta nem látott vita alakult ki a jegybank és a kormány között a bankadó mértékével kapcsolatban azt mondta: " sajnálatosnak tartom, hogy a jegybank egyik munkatársa kifogásolja a kormány már megszületett döntését, ez valóban a 2010-2013 közötti Simor-korszakot idézi. Azonnal megválnék attól a kollégától, aki ezt a gazdasági minisztérium részéről tenné meg a jegybank döntésével kapcsolatban."
 
A kormány gondolná újra a fővárosi tömegközlekedést
 
 Varga Mihály felidézte, hogy a kormány a tervek szerint átveszi a BKV 53 milliárd forintos adósságát, és megjegyezte, hogy beterjesztették az ehhez szükséges költségvetési módosítást. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy ez csak egy része annak a megállapodásnak, amelyet szeretnének megkötni a fővárossal. Megjegyezte azt is, hogy szorgalmazzák az egész fővárosi közlekedés újragondolását, és változtatni kellene a szerinte hatalmasra duzzadt vízfejként működő BKK-n is.
 
  Egy kérdés kapcsán megjegyezte: sem a halálbüntetést, sem az eutanáziát nem tartja elfogadhatónak.

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ekkora béremelést ígér Varga a tanároknak és a rendvédelmi dolgozóknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector