Startlaphoz Csatlakozz!

Sokan azért nem nyitnak ki, mert nincs szakképesítéssel rendelkező egyeneságbéli rokon

Kevesebb papír kell a vasárnapi eladóknak?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 19. kedd, 08:34

Mégis enyhítene a vasárnap és éjszaka nyitva tartó kereskedők egyik baján a Nemzetgazdasági Minisztérium. Sokan közülük azért nem nyitnak ki, mert nincs szakképesítéssel rendelkező egyeneságbéli rokon, aki ezekben az időszakokban az alkalmazottak helyett a pult mögé állna – írja a Népszava.

  A Magyar Nemzet értesülése szerint a minisztérium heteken belül módosíthatja az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló rendeletét, és várhatóan bizonyos termékkörök árusításához később nem kell, vagy kevesebb papír kell.
 
  A 2010-es keltezésű rendeletben a kereskedelemben és a vendéglátásban a felsorolt 26 tevékenységi kör nyolcvan-száz OKJ-s képzéssel megszerezhető szakképesítéssel látható el. Van tehát miből gyomlálni.
 
  Azt a szaktárca azonban nem árulta el, hogy pontosan milyen termékeknél lehet változás. Mindössze azt írták a napilapnak, hogy „az előző kormány által 2010-ben alkotott NFGM (Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium) rendelet adminisztrációcsökkentés céljából átdolgozás alatt van”, illetve hogy „néhány héten belül várható fejlemény”.
 
   A minisztériumi módosítás a Magyar Nemzet szerint azért is érdekes, mert Lázár János múlt csütörtökön azt mondta: „a kormány nem azzal foglalkozik, hogyan tudna ebből a kérdésből visszavonulni”.
 
   A hatályos szabályok szerint vasárnap csak a 200 négyzetméteresnél kisebb alapterületű boltok lehetnek nyitva, de azok is csak akkor, ha a tulajdonos, illetve valamely családtagja áll be dolgozni. Nekik viszont nincs meg minden esetben a képesítésük, például élelmiszer eladására, így ha a szabályt könnyítik, akkor ők korlátozás nélkül dolgozhatnak vasárnaponként.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kevesebb papír kell a vasárnapi eladóknak?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector