Startlaphoz Csatlakozz!

Kevésbé vonzó célországot akarnak

Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány a bevándorlók illegális munkavállalását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 21. csütörtök, 17:31

Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány az olyan bevándorlók munkavállalását és foglalkoztatását, akiknek nincs tartózkodási jogcímük Nagy-Britanniában.

    A tervezetet csütörtökön ismertette először Theresa May brit belügyminiszter a BBC-nek nyilatkozva, majd részleteiben David Cameron brit miniszterelnök is.

    Cameron a brit belügyminisztériumban tartott beszédében kijelentette: az új jogszabály betartatására külön munkacsoport jön létre, amelyet személyesen ő vezet majd.

    A fő célkitűzés az, hogy Nagy-Britannia a jelenleginél kevésbé vonzó célországa legyen az illegális bevándorlóknak. Ennek első lépéseként a brit kormány bűncselekménnyé akarja nyilvánítani a jogcím nélküli bevándorlók illegális nagy-britanniai munkavégzését. A nekik folyósított bér így bűncselekményből származó jövedelemnek minősül majd, és a brit hatóságok ennek alapján lefoglalhatják e jövedelmeket - mondta a brit miniszterelnök.

    A tervezet szerepelni fog a május 7-ei parlamenti választás után alakult új konzervatív kormány első évének törvényalkotási programjában, amelyet a jövő héten ismertet a parlamenti évad hivatalos megnyitóján II. Erzsébet királynő.

    A brit kormány emellett bűncselekménnyé akarja nyilvánítani azt is, ha a brit munkaközvetítő ügynökségek csak külföldön toboroznak munkaerőt nagy-britanniai állásokra, anélkül, hogy ezeket a munkahelyeket Nagy-Britanniában, angol nyelven is meghirdetnék.

    A kormányzó brit Konzervatív Párt már évekkel ezelőtt meghirdetett célja a nettó bevándorlás leszorítása évi több százezerről néhány tízezerre, a folyamat azonban ezzel ellentétes irányban halad.

    A brit statisztikai hivatal (ONS) éppen csütörtökön tette közzé legújabb éves összeállítását a migrációról, s az adatok szerint a tavalyi naptári évben nettó 318 ezer volt a Nagy-Britanniában tartósan letelepülő új bevándorlók száma az egy évvel korábbi 209 ezer után.

    Az ONS „statisztikailag szignifikánsnak” nevezte a nettó bevándorlás egy év alatt mért növekményét.

    A statisztikai hivatal kimutatása szerint meredeken növekszik az EU-társállamokból érkezők száma is: az idei első negyedévben 283 ezerrel több külföldi EU-állampolgár élt Nagy-Britanniában, mint a tavalyi azonos időszakban.

    Csütörtöki beszédében - a statisztikai hivatal új adatsorára hivatkozva - Cameron kitért az Európai Unión belüli munkaerőmozgása is. Kijelentette: támogatja a mozgásszabadság elvét, amelynek alapján jelenleg 1,3 millió brit állampolgár él és dolgozik más EU-tagországokban. Hozzátette ugyanakkor: a tagállamok jóléti intézményrendszerei önmagukban is nagyarányú migrációt ösztönöznek, és ezért csökkenteni kell ezt az ösztönző szerepet.

    A brit kormányfő kijelentette: az Európai Unió és London viszonyának átalakításáról Brüsszellel tervezett tárgyalásai során „abszolút követelményként” terjeszti majd elő a külföldi EU-munkavállalóknak járó szociális ellátások szabályainak módosítását a migráció csökkentése végett.

    David Cameron tervei szerint Nagy-Britanniában legkésőbb 2017 végéig népszavazást tartanak a brit EU-tagság jövőjéről, de addig a kormány újra akarja tárgyalni az EU-hoz fűződő viszonyrendszerét. A tárgyalások középpontjában London szándékai szerint az EU-társállamokból érkező munkavállalók bevándorlási szabályainak radikális szigorítása állna.

    A brit kormány ragaszkodni akar ahhoz is, hogy az EU-n belüli szabad munkaerőmozgás alapelve mindaddig ne vonatkozzék az újonnan felvett tagországokra, amíg a gazdaságaik nem zárkóznak fel a jelenlegi EU-tagállamok fejlettségi szintjének közelébe.

    A brit választók e tárgyalások eredményei alapján dönthetnének arról, hogy az EU-n belül vagy kívül akarják-e tudni hazájukat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány a bevándorlók illegális munkavállalását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector