Startlaphoz Csatlakozz!

„Lehetetlen, hogy a külső schengeni határ nyitva álljon a gazdasági menekültek előtt

Sobotka: ha folytatódik a bevándorlás, összeomolhatnak a társadalombiztosítási rendszerek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 16. kedd, 17:49

Ha a következő hónapokban is folytatódik a jelenlegi bevándorlási hullám az Európai Unióba, fennáll a veszélye annak, hogy összeomolhatnak a tagállamok társadalombiztosítási rendszerei - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden Prágában.

    „Európa nincs felkészülve egy ilyen menekülthullám befogadására. Ha ez a következő hónapokban is folytatódni fog, az az európai társadalombiztosítási rendszerek összeomlásához vezethet” - mondta Sobotka újságíróknak.

    A cseh kormányfő szerint sem a menekültkvóták bevezetése, sem a schengeni határok lezárása nem jelent megoldást a problémára.

    Sobotka kijelentette: „A legjobb megoldásnak azt kell tekinteni, hogy stabilizáljuk a helyzetet azokban az országokban, ahonnan menekülnek az emberek”. Kifejtette: első lépésként a biztonságpolitikai helyzetet kell stabilizálni, majd azt követően a gazdasági állapotokat is.

    „A másik fontos lépés, hogy működjön a külső schengeni határ. Lehetetlen, hogy a külső schengeni határ nyitva álljon a gazdasági menekültek előtt” - hangsúlyozta Sobotka. A miniszterelnök az ellenzéki Úsvit (Virradat) mozgalom nyilatkozatára reagált, miszerint meg kellene erősíteni az ellenőrzést a cseh határokon.

    „Új korlátokat állítani az Európai Unión belül ellentétes a schengeni szerződéssel, s a kormány ezt elutasítja. Nem akarunk semmiféle belső gátakat. Ez nagyon negatív következményekkel járna az egész Európai Unió működésére” - szögezte le a cseh kormányfő.

    Ismételten hangsúlyozta: Prága elutasítja az Európai Bizottság által javasolt menekültkvótákat, és az a szilárd álláspontja, hogy a menekültügynek nemzeti hatáskörben kell maradnia.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sobotka: ha folytatódik a bevándorlás, összeomolhatnak a társadalombiztosítási rendszerek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector