Startlaphoz Csatlakozz!

Munkaerő kölcsönzés, munkaközvetítés

Új szövetkezeti formát hoztak létre a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 11. szerda, 09:32

Az Országgyűlés kedden foglalkoztatási szövetkezetek létrehozáshoz teremtette meg a lehetőséget, a kormány a változtatástól a hátrányos helyzetben élők foglalkoztatottságának növelését várja.

    A képviselők 238 igen szavazattal, 66 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el az erről szóló törvénymódosításokat.

    Ezek alapján a foglalkoztatási szövetkezet alapításához legalább 500 magánszemély és egy országos nemzetiségi önkormányzat szükséges. Ez a szövetkezet is a hátrányos helyzetű tagjainak ad munkát, ezt - elsősorban - munkaerő kölcsönzéssel, és munkaközvetítéssel teszi.

    Tagja lehet a foglalkoztatási szövetkezetnek - egy vagy több - helyi önkormányzat is, amely földet adhat ingyenes használatba a szövetkezetnek. Ugyan ezt megteheti az állam is.

    Minden szociális szövetkezetet - így a foglalkoztatásit is - illetékmentesen jegyzi be a cégbíróság. Amennyiben a szociális szövetkezet elnyeri a közhasznú státuszt, úgy illetékmentes lesz a vagyonszerzése és a jogorvoslatokért sem kell fizetnie illetéket. A közhasznú jelleg másik velejárója az, hogy a nyereséget vissza kell forgatni a közhasznú tevékenységbe. A nem közhasznú ilyen szövetkezet - két év után - a nyereséget kioszthatja a tagjainak.

    A törvénymódosítás a Magyar Közlönyben való kihirdetést követő napon lép hatályba.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Új szövetkezeti formát hoztak létre a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector