Startlaphoz Csatlakozz!

Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

Bérkompenzáció elmaradása miatt tüntetnek a Metro budaörsi áruházánál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 06. péntek, 13:05

Demonstrációt tart pénteken a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Metro Kereskedelmi Kft. budaörsi áruházánál a bérkompenzáció elmaradása miatt.

    Buday Pálné, a KASZ alelnöke az MTI érdeklődésére elmondta: reggel 6-tól este 8-ig tiltakoznak.

    A húsz autóval történő demonstrációhoz a Metro dolgozók mellett bárki csatlakozhat - fűzte hozzá.

    Az alelnök elmondta, hogy délelőtt 10 órakor átvette petíciójukat a cég képviselője. Hozzátette: ragaszkodnak ahhoz, hogy az idén egy munkavállalójuknak sem lehet kevesebb a nettó keresete, mint 2011-ben.

    Buday Pálné kifejtette: a 2012-es bérfejlesztésről szóló tárgyalások hónapok óta eredménytelenek, nem született egyezség a szakszervezet és a vállalat vezetősége között. Ezenkívül a cég német vezetése nem a szakszervezettel kíván megállapodni, hanem az üzemi tanáccsal kötött egyezségre hivatkozik.

    Ismertette: a szakszervezet azt kérte, hogy az elvárt, de eddig elmaradt béremelésért „cserébe” a munkavállalók januártól visszamenőleg kapjanak vásárlási kedvezményt helyi utalvány formájában, ám a cég ezt az ajánlatukat elutasította, és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a dolgozók csak áprilistól kapják meg ezt a vásárlási kedvezményt.

    A Metrónál az MTI-nek elmondták: átvették a petíciót, amelyet áttanulmányoznak, és reagálni fognak rá. A cég közölte azt is, hogy a demonstráció támogatottságát jól jelzi, hogy a résztvevők között csak néhány metrós munkavállaló van.

    A Metro megerősítette szerdai közlését, miszerint nagyon sajnálják, hogy még nem sikerült megállapodni a szakszervezet képviselőivel, holott a vállalat üzemi tanácsával, amely a teljes állomány 90 százalékát képviseli, ez már több hete megtörtént.

    A cég hangsúlyozza, hogy április elsejétől a szakszervezettel való megállapodás hiánya ellenére is bevezette az üzemi tanács által elfogadott verziót, azaz 5.000 forintos vásárlási utalványokat kapnak a dolgozók. Ez körülbelül nettó 5 százalékos fizetésemelésnek minősül.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bérkompenzáció elmaradása miatt tüntetnek a Metro budaörsi áruházánál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector