Startlaphoz Csatlakozz!

Az LMP üdvözli a kinevezést

Mától miniszteri biztos javítja a nők munkaerő-piaci helyzetét

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 01. vasárnap, 20:07

Miniszteri biztost nevezett ki vasárnapi hatállyal Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására. Az LMP üdvözlte a „tizenöt hónap késlekedés utáni" kinevezést a nők munkaerő-piaci helyzetének javítására, az ellenzéki párt egyúttal remélte, „nem áprilisi tréfa az egész".

    A Hivatalos Értesítő legutóbbi számában megjelent utasítás szerint a posztot Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária tölti be, megbízatása pedig fél évre szól.

    A miniszteri biztos feladata lesz, hogy megtalálja és elemezze azokat az okokat, amelyek akadályozzák a nők munkaerő-piaci részvételének és aktivitásának növekedését, továbbá hogy összegyűjtse a női foglalkoztatás növelését és a családbarát munkahelyek megteremtését célzó munkaformákat.

    Emellett javaslatokat kell kidolgoznia egyebek mellett a nők munkába való visszatérését segítő gyermekfelügyeleti intézmények fejlesztésére, a nőket érő diszkrimináció elleni fellépésre és a nők egészségmegőrzése érdekében a munkakörülményeik javítására.

    Ertsey Katalin, az LMP országgyűlési képviselője  közleményében azt írta: pártja 2010 ősze óta követeli, hogy nevezzenek ki egy miniszteri biztost, aki a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felel. „Ez két éve szinte az egyetlen olyan javaslatunk, amelyet meg is valósít a kormány" - jegyezte meg.

    Az ellenzéki politikus ugyanakkor kifogásolja, hogy Varga Zsoltné Szalai Piroska Mária megbízatása csak fél évre szól, ez ugyanis szerinte „nevetségesen kevés". „Szerencsére feladatainak nagy részét már elvégezték a szakértők a Népesedési Kerekasztaltól a Jól-Lét Alapítványon át a Corvinus Egyetem, a CEU (Közép-európai Egyetem) és a Budapest Intézet kutatóiig" - tette hozzá Ertsey Katalin, közölve, hogy az LMP szakmai javaslatokra épülő intézkedéscsomagját napokon belül eljuttatja a kinevezett miniszteri biztosnak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mától miniszteri biztos javítja a nők munkaerő-piaci helyzetét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector