Startlaphoz Csatlakozz!

Várda-Drink Csoport: „az elmúlt időszak jogi és gazdasági változásai miatt”

Elbocsátások Kisvárdán

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 29. csütörtök, 17:56

Elbocsátja dolgozói egy részét a szeszesital-gyártással és forgalmazással foglalkozó kisvárdai Várda-Drink Csoport - erősítette meg a szlovák tulajdonban álló társaság vezérigazgatója az erről szóló sajtóinformációkat.

    Kishonti Alex közlése szerint a cégcsoport három társasága - a gyártásért felelős Várda-Drink Zrt., az értékesítési feladatokat ellátó Drinker Kft. és az ingatlankezeléssel foglalkozó Andorra Kft. - a gazdasági körülmények miatt kényszerült arra, hogy a dolgozói egy csoportjától megváljon.

    A vezérigazgató arról nem kívánt nyilatkozni, hogy összesen hány embert érint a létszámleépítés a nagyságrendileg 80 embert foglalkoztató cégcsoportnál.

    „A Várda-Drink több éve komoly veszteséget termel és ehhez jöttek hozzá az elmúlt időszak jogi és gazdasági változásai, amelyek a társaság jövedelmezőségét és forgalmát tovább rontották" - indokolta a döntést Kishonti Alex, hozzátéve, hogy a veszteség megszüntetésére már elkezdődött egy átszervezési folyamat a cégcsoporton belül.

    Hozzátette: 2011-es gazdálkodási adatok még nincsenek, de az már látható, hogy tavaly - 2010-hez képest - kisebb mértékű visszaesés volt az értékesítésben.

    A cégvezető szerint a törvényi változásokkal, például a jövedéki- és környezetvédelmi adó változásával, illetve a minimálbér és a cafetéria módosulásával átalakul a magyarországi alkoholpiac, ezek a körülmények pedig jelentősen befolyásolják a cég forgalmát. Kishonti Alex ugyanakkor jelezte: a piaci eredményeket napról-napra értékeli a cégcsoport, s bíznak abban, hogy egy pozitív változás esetén akár a dolgozói létszámot is növelni tudják.

    „Szeretnénk működni, piacon maradni, és ezt egy fenntartható módon tudjuk véghezvinni" - fűzte hozzá a vezérigazgató.

    A Várda-Drink a magyar szeszesital-piac egyik meghatározó szereplője, a cég jogelődjét 1922-ben alapították Szabolcsi Gazdák, Szeszfinomító Szövetkezet néven. A kisvárdai gyár az évek során sok változáson esett át, először az 1950-es államosítás, majd az 1993-ban bekövetkezett privatizáció határozta meg működését.

    A társaság ezt követően Várda-Drink Rt., néven működött tovább, ekkor mintegy 270 dolgozója volt. A később zártkörűen működő részvénytársasággá alakított céget 2007-ben vásárolta meg a jelenlegi szlovák tulajdonos. A cég alapító tagja a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanácsnak és regisztrált tagja a Magyar Élelmezési Tudományos Egyesületnek, az Ásványvíz Szövetségnek, valamint több szakmai szervezetnek.

    A kisvárdai gyárban szeszesitalt gyártanak, a társaság a különböző ízesítésű pálinkáit pedig a vásárosnaményi főzdéjében állítja elő.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elbocsátások Kisvárdán.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector