Startlaphoz Csatlakozz!

Utazási utalvány

A Volánnál a korábbi nyugdíjas kedvezmények április 30-ig élnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 28. szerda, 18:12

A nyugdíjfolyósító igazgatóság által 2011. évben megküldött „Nyugdíjasok utazási utalványa" dokumentummal - ha még van azon szabad felhasználási lehetőség - 2012. április 30-ig lehet kedvezményesen utazni a Volán-társaságok menetrend szerinti járatain - közölte a Volán Egyesülés szerdán.

    Az egyesülés utal arra, hogy 2012. április 1-től megváltozik a nyugdíjasok utazási kedvezményre jogosultsága, az áttérésre április 30-ig egy hónap átmeneti idő áll rendelkezésre.

    A Volán Egyesülés tájékoztatása szerint a nyugdíjfolyósító igazgatóság áprilisban megküldi az új elnevezésű, „Ellátottak utazási utalványa" dokumentumot azoknak, akik az új szabályok figyelembevételével jogosultak a nyugdíjas utazási kedvezményre.

    Az új utazási igazolványok 2013. március 31-ig lesznek érvényesek, a kézhezvételtől használhatók fel a kedvezményes utazásra.

    A nyugdíjfolyósító igazgatóság 2012. februárban néhány helyre kiküldött, és még „Nyugdíjasok utazási utalványa" megnevezést tartalmazó, 2012/2013. évre tervezett utalványa érvénytelen, nem használható fel utazási kedvezmény igénybevételére - tájékoztatott a Volán Egyesülés.

    A 2011/2012. évi „Nyugdíjasok utazási utalvány" nyújtotta lehetőséget már teljes egészében felhasználók, de áprilisban kedvezményes utazást terveznek - például a közelgő húsvéti ünnepekre - egyedi kérelemmel, megkereséssel fordulhatnak a megyei vagy fővárosi kormányhivatalok nyugdíjfolyósító igazgatóságához utazási kedvezményre szóló hatósági igazolásért. Ez a hatósági igazolás csak 2012. áprilisban, két utazási alkalomra használható fel 50 százalék kedvezmény mellett.

    A Volán-társaságok 2012. május 1-jétől már csak az „Ellátottak utazási utalványa" tulajdonosainak biztosítanak utazási kedvezményt a helyközi menetrend szerinti autóbuszjáratokon, a korábbiakra, valamint a külön kérelemre kiadott hatósági igazolásokra nem - hangsúlyozza a Volán Egyesülés.

    A nyugdíjasok utazási kedvezményének változása nem érinti a 65. éven felüli nyugdíjasokat vagy más hasonló ellátásban részesülőket, ők életkoruk igazolásával díjtalanul utazhatnak a Volán-társaságok helyközi autóbuszjáratain - írja a Volán Egyesülés.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Volánnál a korábbi nyugdíjas kedvezmények április 30-ig élnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector