Startlaphoz Csatlakozz!

MSZP:

Július 31-ig dönthessenek a magánpénztártagok!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 28. szerda, 14:50

Az MSZP azt javasolja, a március 31-i határidő helyett július végéig kapjanak lehetőséget a magán-nyugdíjpénztári tagok arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe.

    A szocialista párt - mint Korózs Lajos elnökségi tag szerdán sajtótájékoztatón elmondta - határozati javaslatot nyújt be ennek érdekében a parlamentnek. Az indítvány azt is garantálná, hogy a visszalépők a 2012. január 1-jét követő időszakra 100 százalékos állami nyugdíjra  legyenek jogosultak. Emellett sürgeti a magánpénztárak működését biztosító jogi környezet megteremtését, illetve hogy a magánnyugdíjrendszerben maradók egyéni befizetésekkel is segíthessék a pénztárak működését.

    A politikus, aki korábban többször kinyilvánította, hogy fenntartotta magán-nyugdíjpénztári tagságát, az MTI kérdésére elmondta: ezúttal is így tesz. Hangsúlyozta azonban, hogy a 102 ezer magánpénztártag mindegyikének mérlegelnie kell a döntését. Véleménye szerint akinek néhány tízezer forint van a számláján, jobban teszi, ha visszalép az állami nyugdíjpillérbe, 500 ezer forintnál nagyobb összegnél viszont az ellenkezőjét javasolja, már csak azért is, mert a „Fidesz nem marad az idők végezetéig kormányon”, az MSZP pedig, ha lehetősége lesz, első intézkedései között rendezi a magánpénztártagok helyzetét.

    Korózs Lajos kijelentette: a kormány nem tudott gazdálkodni az állami kezelésbe vett magánnyugdíjvagyonnal, „eltőzsdézte” azt. Mint mondta, a Nyugdíjvédelmi Alap 1342 milliárd forinttal kezdett el működni, ebből az év végéig 459 milliárd forintot fizetett be az államnak, így a december végi állományának 883 milliárdot kellett volna érnie, ezzel szemben a portfólió értéke csak 684 milliárd forint. Hozzátette, továbbra sem tudni, mihez kezd az állam az ebből a pénzből 518 milliárd forintért visszavásárolt orosz tulajdonú Mol-részvényekkel, csak az látszik, hogy a „pénztárakat a vagyon eltőzsdézésével támadó kormány 200 milliárd forintot bukott az árfolyamesésen”.

    Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy a legutolsó adatok szerint a 195 ezer felülvizsgálatra kötelezett III. csoportos rokkant és szociális járadékos közül eddig mindössze 126 ezren jelentkeztek a nyugdíjbiztosítási igazgatóságon. Aki ennek március végéig nem tesz eleget, május 1-jétől nem kap rokkantsági ellátást - figyelmeztetett Korózs Lajos, hozzáfűzve, hogy mivel a munkaügyi hivatalhoz csak azok jelentkezhetnek be álláskeresési járadékért, akiknek az elmúlt három évben legalább 360 napig volt állásuk, az ellátásukat elveszítő rokkantnyugdíjasok nagy része a 3 hónapig tartó járadékot sem kapja meg, vagyis rosszabbul jár azoknál az egészséges embereknél, akiket elbocsátanak.

    Véleménye szerint az, hogy csaknem 70 ezer érintett még nem jelentkezett, felveti a gyanút, hogy nem mindenki kapta meg vagy tudta értelmezni az értesítést, amelyben pontos cím helyett csak annyi szerepelt, hogy a felülvizsgálatra jelentkezést az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatóságnak kell megküldeni.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Július 31-ig dönthessenek a magánpénztártagok!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector