Startlaphoz Csatlakozz!

Portugália

Elhagyják hazájukat, mert félnek a munkanélküliségtől

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 24. szombat, 12:10

150 ezren hagyták el Portugáliát 2011-ben a munkanélküliségtől félve, és ez az ország történetének egyik legjelentősebb kivándorlási hulláma - írta kormányzati statisztikákra hivatkozva pénteken a Diário de Notícias portugál lap.

    Mint az a hrportal.hu oldalán olvasható, az elmúlt öt évben mintegy félmillióan vándoroltak ki az adósságválsággal küzdő délnyugat-európai országból, azaz minden 21. polgára elhagyta a 10,5 milliós államot. A migráció mértéke így elérte az 1970-es évek nagy kivándorlási hullámáét.

     A statisztikák szerint ugyanakkor a kivándorlás fő célállomásai nem a fejlettebb államok. Míg az 1970-es években az országot elhagyók nagy többsége Franciaországba és Németországba ment a jobb munkalehetőségek reményében, addig jelenleg a célállomások elsősorban korábbi portugál gyarmatok, Brazília és Angola.

     A lisszaboni kivándorlási államtitkárság szerint az ország elhagyása közel sem mindig hoz jobb életet az érintettek számára. A Portugáliát külföldi álláslehetőségek reményében elhagyók nemritkán kizsákmányolás vagy kényszermunka áldozataivá válnak.

     Portugália gazdasága már a válság előtti években is gyenge teljesítményt nyújtott, 2011 óta pedig nemzetközi pénzügyi támogatásra szorul. Márpedig az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap 78 milliárd eurós segélycsomagjának lehívásához bevezetett takarékossági intézkedések miatt a gazdaság a kormányzati előrejelzések szerint az idén további 3,3 százalékkal csökkenhet, a munkanélküliség pedig további negatív rekordokat döntve 15 százalékra nőhet.

Forrás: hrportal.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elhagyják hazájukat, mert félnek a munkanélküliségtől.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector