Startlaphoz Csatlakozz!

A BKK-nál is megállapodtak a bérekről

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet megalázónak tartja a BKV-alapbéremelést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 19. szombat, 10:15

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megállapodott a szakszervezetekkel a bérekről, a munkáltató április elsejétől átlagosan 3 százalékos alapbéremelést biztosít a dolgozóknak - közölte az MTI megkeresésére a cég pénteken.

    A közlés szerint Vitézy Dávid vezérigazgató és az összes reprezentatív szakszervezet vezetője csütörtökön aláírta a bérmegállapodást, amely április elsejétől biztosít átlagosan 3 százalékos alapbéremelést a jegyellenőrök, pénztárosok, diszpécserek, projektmérnökök, közútkezelők, parkolóőrök és minden munkatárs számára, hasonlóan a többi közlekedési társasághoz, a BKK Közúthoz és a BKV-hoz.

    A bérfejlesztés nem érinti a munka törvénykönyve szerinti vezető állású munkavállalókat - jegyezték meg. Felidézték: a bérfejlesztés részleteiről korábban hosszas érdekképviseleti egyeztetést folytattak.

    Az előzetes üzleti terv keretein belül maradva mindenki számára megnyugtató megoldást jelent a mostani megállapodás. A bérmegállapodás értelmében a cafeteria-kereteket a különböző munkakörökben végre egységesíteni tudják, illetve továbbra is a munka törvénykönyve meghatározott műszakpótléknál magasabb mértékű - 35 százalékos - pótlékot kapnak az arra jogosult munkavállalók - hangsúlyozták.

    A Főpolgármesteri Hivatal a BKV-nál és a BKK-nál létrejött megállapodással  kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy azokat a városvezetés politikai és pénzügyi szempontból egyaránt jelentős eredménynek tekinti. A közleményben azt írták, hogy a megállapodások megkötését a szakszervezetekkel folytatott hosszas egyeztetés előzte meg, amelynek a főváros aktív részvevője volt.

    A BKV pénteken közölte, hogy megállapodott a cég szakszervezeteivel a bérekről. Ennek értelmében a munkáltató április elsejével bruttó 7500 forintos alapbéremelést hajt végre azoknak a főállású dolgozóknál, akik 2013. december 31-én állományban voltak.

    Ezenkívül a BKV havonta ötezer forint értékű Erzsébet utalványt ad, és az áprilisi bérekkel együtt kifizetik a jubileumi és egyéb jutalmakat is, az év végén pedig 36 ezer forint értékű Erzsébet utalványt kapnak a teljes munkaidős dolgozók. A részmunkaidőben foglalkoztatottak a munkaidejük arányában kapják meg ezt a juttatást.

    Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója szerint a BKV vezetése a jelenlegi gazdasági környezet, valamint a társaság nehéz pénzügyi helyzetének figyelembevételével, az előzetes üzleti terv sarokszámain belül maradva korrekt ajánlatot tett.

    Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleménye szerint megalázónak, a Budapesti Közlekedési Központ és a főváros „erőfitogtatásának”, „a megalkuvó BKV-vezetés” és a gyenge szakszervezetek szégyenének tartja a pénteken bejelentett BKV-alapbéremelést.

    Az EKSZ közölte: a megállapodás messze elmarad a szakszervezetek elvárásától, a január elsejétől tervezett 3,5 százaléktól. 

    Az egyetlen eredmény az átlagosan 3 százalékosnak tekinthető bérfejlesztés, a cafeteria-juttatások azonban eddig is ugyanennyit tettek ki - írták. Nemes Gábor, a szakszervezet elnöke az egyedüli pozitív eredménynek azt tartja, hogy az EKSZ „hosszas küzdelme árán” a jegyellenőrzésre kötelezett járművezetők megkapják a pluszmunkáért járó jutalmat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Egységes Közlekedési Szakszervezet megalázónak tartja a BKV-alapbéremelést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector