Startlaphoz Csatlakozz!

KKDSz: Gyújtsunk fáklyát a magyar kultúráért!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 06. kedd, 11:40
„Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” Gróf Széchenyi István sokat idézett megállapítása ma is megállja a helyét, de korunkat mégsem a kiművelt emberfők sokasodása, hanem fogyatkozása jellemzi. Bár a közszolgálatban dolgozók reálkeresete 2008 óta egyharmadával csökkent, a 2015-ös költségvetésben sem szerepel számukra béremelés. Ma már nem csak dolgozói szegénység van, hanem dolgozói nyomor és éhezés is. Ez nem csak a mi, és méltatlanul lenézett szakmáink szégyene, ez az egész ország szégyene!
 
A művelődés a rendszerváltás óta egyetlen kormány számára sem jelentett prioritást. A látvány-beruházások, megaprojektek árnyékában a kultúra intézményei és a bennük dolgozó szakemberek egyre mostohább körülmények között vegetálnak. E tendencia hatására a teljesítmény minősége és a szellemi értékek iránt fogékony, a kulturális szolgáltatásokra igényt tartó felhasználók életminősége is romlik.
2015. január 20-án a Magyar Kultúra Napja előtt két nappal a Közműlelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete (KKDSz) civil szervezetek és a társszakszervezetek bevonásával demonstrációt szervez Budapesten.

Mi minden tüntetésen ott vagyunk veletek, és – bárki sérelméről van szó – veletek együtt kiáltjuk: NEM HAGYJUK! Azt kérjük, hogy minket se hagyjatok magunkra.
Előzetes program:
17:00 h
Gyülekezés a Magyar Tudományos Akadémia
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.) előtt.
17:15 – 17:45 h
Beszédek és műsor. (Témák: Visszaélnek Gróf Széchenyi István nevével. A Magyar Kultúra Napja a Himnusz születésnapja. „Balsors akit régen tép” – a magyar művelődés helyzete a 2015. évi költségvetés tükrében.)
17:45 – 18:15 h
Fáklyás felvonulás az Akadémiától a Szalay utcáig. (A Nemzeti Erőforrás Minisztérium érintése után végállomás a Néprajzi Múzeum melletti színpad.)
18:15 – 19:00 h
Műsor és beszédek. (Téma: Visszaélnek Gróf Klebelsberg Kunó nevével. A kultúra szabadsága, ismét „támogat-tűr-tilt” a politika? Múzeumi negyed, avagy Ligeti Veszedelem! A kultúra és az internet, az információ szerzés szabadsága. Hol az alagút vége, avagy a kulturális intézmények és munkatársaik tényleg feleslegessé váltak?)
19:00 h
A KKDSz rendezvény végének bejelentése.
Utána: Fakultatív program civil szervezésben a Kossuth téren: „Szabad a mikrofon – Mondd el magad!”
A budapesti demonstrációval azonos időben más településeken is lángok gyúlnak a magyar kultúráért. A lista folyamatosan bővül, az esemény fb-oldalán lehet követni – és csatlakozni is!
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KKDSz: Gyújtsunk fáklyát a magyar kultúráért!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector