Startlaphoz Csatlakozz!

SZEF: 5%, de minimum havi 10 000 Ft azonnali béremelést követelünk a közszféra minden munkavállalójának!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 07. szerda, 15:08
 A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Ügyvivő Testülete (ÜT) 2015. január 6-ai ülésén megvitatta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottságában megszületett megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetet. Megvizsgálta az előzményeket és értékelte a versenyszféra szakszervezeteinek döntését és annak következményeit. Egyetértve megerősítette a SZEF vezető tisztségviselői által 2014. december 30-án kiadott nyilatkozatban foglaltakat.

   A SZEF ÜT megállapította, hogy a megállapodás tartalma és esetleges megvalósítása valamennyi munkavállalót és nem csak a versenyszférában dolgozókat érinti. A közszféra tekintetében egyre több közalkalmazottra, köztisztviselőre és más foglalkoztatottra vonatkozik a minimálbér és a garantált bérminimum, mivel ezek – a hetedik éve tartó bérbefagyasztás miatt – egyre több fizetési fokozatot fednek le a különböző illetményrendszerekben, továbbá jelentős a közszférában munkaviszonyban foglalkoztatottak száma is.
 
   A SZEF továbbra is kitart az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) ülésein már többször ismertetett követelése mellett, amelyben egy többéves bér felzárkóztató megállapodás, induló értékeként 5%, de minimum havi 10 000 Ft azonnali béremelést követelünk a közszféra minden munkavállalójának 2015. január 1-jétől!
 
   A SZEF ÜT határozott álláspontja szerint a megállapodás törvénymódosításokra vonatkozó, (semmilyen garanciát nem tartalmazó) részei – a Munka Törvénykönyve, a Sztrájktörvény, a nyugdíj-szabályok jövőjével kapcsolatos tárgyalások – nem tartozhatnak a VKF kizárólagos hatáskörébe. Ezek valamennyi munkavállalót, a magyar társadalom egészét érintik.
 
   A fentieket figyelembe véve a SZEF ÜT elengedhetetlennek tartja a teljes körű – a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Unió szabályainak megfelelő – három oldalú szociális párbeszéd intézményes fórumának megteremtését. Ezért követeljük a kormánytól egy olyan makroszintű párbeszéd fórum létrehozását, amely a munka világára vonatkozó általános szabályok tekintetében valamennyi reprezentatív munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezet számára lehetővé teszi a tárgyalásokon való részvételt függetlenül attól, hogy az OKÉT vagy a VKF keretében rendelkezik tárgyalási jogosultsággal.
 
Budapest, 2015. január 6.
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivő Testülete

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZEF: 5%, de minimum havi 10 000 Ft azonnali béremelést követelünk a közszféra minden munkavállalójának!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector