Startlaphoz Csatlakozz!

MEDOSZ: Sütőipari Szakágazati Kollektív Szerződés 2012. évi módosítása nem kerül aláírásra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. november 19. hétfő, 11:10
A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete) 2012. november 17-i Országos Titkári értekezletének nyilatkozata.
 
    A titkári értekezlet sajnálattal állapítja meg, hogy a több hónapos megfeszített munka ellenére a Sütőipari Szakágazati Kollektív Szerződés 2012. évi módosítása nem kerül aláírásra.
 
   A munkaadói oldal az aláírásra előkészített KSZ aláírását megelőzően 72 órával olyan feltételeket támasztott, mely a munkavállalói oldal részéről kizárttá tette a KSZ aláírását. Az aláírás feltételeként szabott körülmények a munkavállalói oldal részéről sem jogilag, sem a munkavállalói érdekek mentén nem elfogadhatóak. Szomorú, de az aláírás feltételeként szabott megállapodás alapján a munkaadói oldal szakmai hozzáértése is megkérdőjelezhető.
 
   Lépésével és nyilatkozatával a munkaadói oldal egyértelművé tette, hogy számára csak az esetben fontos az előnyöket ma már szinte csak nekik nyújtó KSz, ha az a versenytársakra is vonatkozik. Ez napjaink tipikus magyar vállalkozói magatartása.
 
   Emlékeztetni szeretnénk a munkaadói oldalt, hogy lépésükkel az 1991 óta létező és működő rendszert szakítják meg. Emlékeztetni szeretnénk arra is, hogy 1991 – 2005 között, tehát 13 évig ! a KSZ nem volt kiterjesztve, s mégis működött, évente módosításra került a két fél érdekeinek megfelelően.
 
   A munkavállalói oldal egyébiránt továbbra is kész a kölcsönös érdekek mentén történő tárgyalásokra. Ezzel egyidejűleg felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a 2009. –ben kötött kollektív szerződés mindaddig hatályban van, amíg a nemzetgazdasági miniszter a kiterjesztő határozatot vissza nem vonja, így annak betartásának ellenőrzéséről gondoskodni fogunk.
Budapest, 2012. november 17.
 
 
MÉDOSZ Országos Titkári értekezlet
MÉDOSZ Sütőipari Tagozat
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MEDOSZ: Sütőipari Szakágazati Kollektív Szerződés 2012. évi módosítása nem kerül aláírásra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector