Startlaphoz Csatlakozz!

2014. június 30

Növekszik a munkaerőhiány Németországban

Az egyre növekvő munkaerőhiány már 2015-ben negatívan befolyásolhatja a német gazdasági mutatókat, 2020-ban pedig 2,4 millió, 2030-ban már akár 10 millió ember is hiányozhat a munkaerőpiacról - áll a Boston Consulting Group (BCG) felmérésében.

Bővebben




Nagy baj a szakemberhiány

Magyarországon megérett a helyzet a kutatás-feljesztés intézményének teljes átalakítására, amely – jelenlegi formájában – sokszor csak az uniós pénzek megszerzésére fókuszál. A szakemberhiány megoldásának egyik kulcsa az oktatás egészének átalakítása – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A munkaidő-nyilvántartás hatósági ellenőrzése

A munkaügyi ellenőrzésről szóló törvény rendelkezései alapján a hatósági ellenőrzés kiterjed a munka- és pihenőidőre a munkaviszonyra vonatkozó szabályban előírt rendelkezésekre – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Európai Bizottság: fokozatosan áll talpra a munkaerőpiac

 Fokozatosan talpra áll az európai munkaerőpiac, 2011 óta most először nő egyszerre a GDP, a foglalkoztatási ráta és a háztatások jövedelme - állapította meg hétfőn közzétett negyedéves jelentésében az Európai Bizottság.

Bővebben




Kordás László: a közmunkások országává válunk

  Egyik szeme sír, egyik szeme nevet a Közmunkások Szakszervezetének főtitkára. Kordás László arra reagált, hogy ma bejelentették, 40 milliárd forinttal emelik a közfoglalkoztatásra szánt összeget – olvasható a Klubrdió oldalán.

Bővebben




Czomba: több mint 40 milliárd forinttal megemelték az idei közfoglalkoztatási összeget

A kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy több mint 40 milliárd forintot még hozzátesz az idei közfoglalkoztatási összeghez - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

Bővebben




A munkanélküliség megoldása nem a közmunka

Nagy a hallgatás és a lapítás közmunkaügyben - egyebek mellett így fogalmazott a Népszavának Komjáthi Imre. A Közmunkás Szakszervezet társelnöke megjegyezte, nem szeretne megint vészmadár lenni, de szerinte az állástalanok többsége ismét a választások előtt, augusztusban jut majd egy rövid ideig munkához. 

Bővebben




KSZSZ, MKKSZ: KÖSZÖNTJÜK A KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐKET!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) nevében a KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA alkalmából nagyrabecsüléssel és munkájuk iránt érzett tisztelettel köszöntjük Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót.

Bővebben




A hirtelen távozó fővárosi cégvezetők is megkaphatnák prémiumjuttatásaikat

A hirtelen távozó fővárosi cégvezetők is megkaphatnák prémiumjuttatásaikat a Fővárosi Közgyűlés mai ülésére készült előterjesztés szerint. Eddig ugyanis csak a „prémiumcélkitűzéssel érintett időszak” végén juthattak hozzá. Ha előbb távoztak, egy fillért sem láttak a jutalompénzből. Ezentúl viszont időarányosan megkaphatnák a jussukat. Vannak, akik szerint ezzel a közelgő államosítások által érintett cégvezetőket kárpótolnák – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Idénymunkásokat ellenőriz az adóhivatal

  A mezőgazdasági idénymunkások, illetve az átmeneti időre felvett vendéglátós és építőipari alkalmazottak munkavállalásának jogszerűségét is ellenőrzi az adóhivatal a nyári, őszi hónapokban. A hatósági adatok egyébként azt mutatják: több százezer személy teremti elő legalább részben megélhetésének anyagi alapjait a különféle időszakos tevékenységekből – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector