Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarországon senki nem tudja, mennyit keres a másik

Miért tabu a fizetésünk?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 25. csütörtök, 15:37

Míg Ausztriában már az álláshirdetésben feltüntetik a fizetést, Magyarországon senki nem tudja, hogy a másik mennyit keres, így viszont nem is tudja megfogalmazni reális bérigényét – olvasható a marmalade.hu oldalán.

   A rendszerváltás előtt még egy fizetési listán kellett aláírással átvenni a keresetet, így mindenki láthatta, hogy ki mennyiért dolgozik. Közel negyedszázada azonban ez megváltozott, s nem a technika fejlődése, vagyis amiatt, hogy ma már szinte alig akadt olyan cég, amelyik nem átutalással teljesíti a fizetést.
 
   A szemérmesség oka szakértők szerint az, hogy a legtöbb vállalaton belül jelentős különbségek alakultak ki a javadalmazások között. A belső feszültség elkerülése végett sok cég egyenesen megtiltotta az alkalmazottainak, hogy a fizetésükről beszéljenek, de ott sem beszélnek összegről, ahol ez szabad. Mintha a fizetés kulturális tabutéma lenne Magyarországon.
 
   Egyrészről érthető, hogy a munkáltatók igyekeznek titokban tartani a fizetéseket, másrészről viszont érdekes kérdés, hogy a munkavállalók vajon miért nem beszélnek egymás között e témáról.
 
   Meglehet, egyesek szégyellik, hogy túl keveset keresnek, mások úgy érzik, hogy túl sokat, és ezért nem akarnak irigység tárgyává válni, megint mások pedig attól tartanak, hogy a jó munkatársi kapcsolatra is kihathat, ha aránytalanságot vélnek felfedezni a juttatások és az elvégzett munka eredménye között.
 
   Sokszor konkrét információk és tények nélkül hasonlítjuk magunkat másokhoz – képességekben, tudásban, lehetőségekben –, a fizetésünkről azonban gyakran még családon belül sem beszélünk, baráti társaságban még ritkábban, távoli ismerősöknek, idegeneknek pedig szinte egyáltalán nem. Jól van ez így? Lehet-e így, információk, viszonyítási alap hiányában egy bértárgyaláson jó döntést hozni?
 
   „Az aktív álláskeresők legfőbb törekvése a megfelelő állás megszerzése, ebben a helyzetben olykor talán túl óvatosak, különösen, ha a megélhetésük forog kockán. Éppen ezért a fizetési igények megfogalmazásánál is hajlamosak engedni saját igényükből, és alulértékelik a munkájukat, ha úgy érzik, hogy konfliktus esetén veszélybe kerülhet a jövőbeni állásuk” – mondta el Toldi Gábor, a HVG HR Center igazgatója.
 
   Az információszerzés segíthet abban, hogy megalapozott bérigényt tudjunk mondani anélkül, hogy tudnánk, mihez viszonyítsuk magunkat. Adott esetben érdemes szakemberektől segítséget kérni, hogyan számolhatjuk ki, mennyit ér a munkánk, hogyan érdemes béremelésről tárgyalni, mi a bértárgyalás célja, vagy, hogy egyáltalán hol nézzünk utána, mennyi a reális fizetési elvárás, illetve a fizetési igényünk kialakításánál milyen kiadásainkat, igényeinket érdemes számba vennünk.
 
 
Forrás: marmalade

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Miért tabu a fizetésünk?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector