Startlaphoz Csatlakozz!

2015. július 31

Minden pályakezdő kincs

A pályakezdők az üzleti eredményekben is látható értékes tudást, friss szemléletet hozhatnak egy munkahelyre, mindezt azonban csak az igazán jó vezető tudja előhozni. A beilleszkedés a fiataloktól motiváltságot és elkötelezettséget, a csapattól nyitottságot kíván.
„Eleinte ódzkodtam attól, hogy friss diplomást vegyek fel – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV egyes munkakörökben dolgozók béremeléséről

Három szakszervezettel kötött megállapodást a MÁV-Start Vasúti Személyszállítási Zrt., amelynek értelmében egyes stratégiai munkakörökben foglalkoztatottak külön díjazásra lesznek jogosultak - közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szolidaritás.

Bővebben




Évtizedes bűntudat-generálás: árt-e a gyereknek, ha az anya munkába áll?

 Meglazul-e a biztonságos kötödés anya és gyermeke között, ha a kicsi bölcsődés lesz? A kutatások szerint ettől félnek a legjobban a munkába visszatérő anyák. De miben gyökerezik ez a szemlélet? Mit mond ma erről a pszichológia? A HVG cikkében ennek próbálnak utánajárni.

Bővebben




A munkaadók 84 százalékánál volt szabálytalanság

Összesen 1036 vállalkozást érintett a munkavállalók jogviszonyának rendezettségére irányuló akcióellenőrzés, amely a vizsgált munkáltatók 84 százalékánál tárt fel valamilyen munkaügyi jogsértést - derül ki az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának összefoglaló jelentéséből.

Bővebben




A munkabér fegyelmi hatályú csökkentése

A Munka díjazása című könyv második, bővített kiadásában dr. Kártyás Gábor még több gyakorlati kérdést tárgyal és bemutatja a munka díjazásával kapcsolatos legfontosabb bírói döntéseket is – olvasható a munajog.hu oldalán.

Bővebben




Botrányt kavart a szociális projekt

A hátrányos helyzetű, alulképzett emberek „kiszorított társadalmi helyzete és morális hozzáállása sajnos bonyolítja a helyzetet” - az ESZOSZ többek közt ezzel indokolja botrányt kavart szociális projektjének zökkenőit. A fizetések elmaradásáról azt mondták, a munkabéreket mindig kifizették, de júliusban „adminisztratív és informatikai problémák” adódtak – tudta meg a Népszabadság.

Bővebben




Júniusban nem változott a munkanélküliségi ráta az EU-ban

Júniusban az euróövezetben 31 ezerrel nőtt, az EU egészében 32 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta azonban nem változott májushoz képest - közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben




Házi beteggondozás: az állam bekeményít

Bár a visszaélésekre hivatkozva az év elején már jelentősen megszigorította az egyedül élő időseknek támogatást adó házi segítségnyújtás igénybevételére vonatkozó feltételeket a kormány, jövő januártól újabb radikális változások várhatók: valamennyi gondozott idős ember gondozási szükségletét felül kell vizsgálni az év végéig. Lesz, akinek csak alacsony szintű ellátás, úgynevezett szociális segítés jár majd, amit szakképzetlenek is végezhetnek – tudta meg a Magyar Nemzet.

Bővebben




Precedenspert indított a Magyar Szakszervezeti Szövetség

A Magyar Szakszervezeti Szövetség az egyetlen szervezet, amelynek van bérfelzárkóztatási programja – jelentette ki Kordás László, a szervezet elnöke a Lánchíd Rádió reggeli műsorában.

Bővebben




A kisvállalkozásoknál dolgozók számíthatnak leginkább cafeteriára

„Az enyhe javulás ellenére a kkv-k több mint fele továbbra sem tervezi béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit. Egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb juttatási forma, amit holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ. Míg a mikrovállalkozásoknál visszaesett, addig a kis-és középvállalkozásoknál erőteljesen nőtt a cafeteriát tervező cégek aránya” – derül ki a K&H kkv bizalmi index legutóbbi adataiból, melyet a VG Online ismertetett.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector