Startlaphoz Csatlakozz!

Stressz, depresszió

A munkanélküliség árt az egészségnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 18. szombat, 15:14

Ismert, hogy az egészséges ételek fogyasztása, a rendszeres testmozgás és a káros szenvedélyektől való tartózkodás mind jót tesz az egészségnek, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a munka legalább ilyen jó hatással van rá. A szakemberek szerint ugyanis a munkanélküliség mind a mentális, mind a fizikális egészségre káros hatással van - írja a Fox News.

   A munkanélküliség legtöbb egészségre káros hatásának fő forrása a bevételek csökkenése miatti stressz, hiszen a lakhatást, az étkezést és általában a megélhetést továbbra is fedezni kell valamiből. Emellett a vékony pénztárca következtében kevesebb forrás jut az egészséges életmód feltételeinek biztosítására is. 

  Ami a mentális állapotot illeti, a munkahely elvesztése mindig megkérdőjelezi az egyén értékét, úgy érezheti, nem tud hasznos dolgot tenni, ami lehangolt állapothoz, súlyosabb esetben, hosszabb ideig tartó munkanélküliség során depresszióhoz vezethet. 

   Azonban, ha idejét a munkakeresés mellett mozgásra, és rendszeres étkezésre fordítja, sokat tehet azért, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan átvészelje a munkanélküliség időszakát. 

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkanélküliség árt az egészségnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector