Startlaphoz Csatlakozz!

Fájni fog

Se béremelés, se cafeteria

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 31. péntek, 17:11

Már az internetadó is hosszú tömött sorokat eredményezett az Erzsébet hídon, de a béren kívüli juttatások adóterheinek tervezett emelése is sokak ingerküszöbét lépheti át – olvasható a Világgazdaságban.

   Fájni fog. Jó eséllyel ugyanis a munkáltatók se béremelést, se cafeteriát nem fognak adni jövőre a dolgozóiknak. Meglehetősen régóta tart Magyarországon a munkabéke, az elmúlt négy évben nem volt jelentősebb sztrájk. Nem volt véletlen, hogy a Fidesznek első dolga volt 2010-ben a sztrájktörvény módosítása.
 
   Ha egyáltalán létezik még aktív szakszervezeti tagság, akkor cafeteria-ügyben vélhetően erős nyomás alá helyezik majd az elmúlt éveket békésen átszundikáló vezetőiket. Az Orbán-kormány ráadásul lábon is lövi magát: a belföldi turizmust a körülményekhez képest nagy nehezen sikerült valamelyest felpörgetni a béren kívüli juttatásokkal.
 
   Az adóemeléssel egy csapásra sikerülhet lefullasztani az amúgy is köhögő motort. A SZÉP-kártya a korábbi kormányzati propaganda ellenére nem volt sikersztori, így viszont tragédia lehet a vége. Nagy erőkkel védelmezték Brüsszelben, de végül saját maguk adhatják meg neki a kegyelemdöfést. A külföldi vendégek amúgy sem árasztják el az állami és uniós támogatásból épült szállodák többségét, így viszont legalább a magyarok sem fognak annyit wellnesselni. Hogy mindez miként illeszkedik a teljes foglalkoztatásról szóló ábrándokhoz, az rejtély. Mert hogy több munkahelyet nem teremt az adóemelés, az eléggé biztosnak tűnik.
 
  Alapvetően persze nem vagyok híve a béren kívüli juttatásoknak, hiszek abban, hogy a dolgozók felnőtt emberek, akiknek megfelelő bért kell adni, amit szabadon arra költenek, amire jónak tartják. Arról azonban nem hallani, hogy csökkentenék a munkát terhelő adókat, így pedig aligha lesz béremelés. Minden bizonnyal kevesebben fognak pihenni a hazai gyógy- és wellness-szállodákban, de az utcai séta is jótékony hatással tud lenni a munkavállalók egészségére.
 
Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Se béremelés, se cafeteria.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector