Startlaphoz Csatlakozz!

Az állami intézményekben tanítók bérének 75 százalékát kapnák

Sokkal kevesebbet kapnak a civil iskolák tanárai

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 03. hétfő, 10:20

Jelentősen csökkentené a kormány a civil fenntartású iskolák pedagógusainak éves átlagbérét. A magánintézményekben még nagyobb vágás jöhet – tudta meg az abcug.hu.

   Csökkentené a kormány a civil fenntartású iskolákban dolgozó tanárok átlagbérét. A jövő évi költségvetési terv szerint az itt dolgozó pedagógusok az állami intézményekben tanítók bérének 75 százalékát kapnák. A csökkenés a gazdasági társaságok és a vállalkozók által fenntartott intézményekre is vonatkozik, ahol ugyanez az arány 30 százalék.
 
   A költségvetés iskolatípusonként határozza meg, hogy az állami iskolák mennyi pénzt kapnak a tanárok bérére. Az általános iskolai tanárok átlagbérére jövőre közel 4.300.000 forint jut az iskola számított létszámára vetítve. (Ez azt jelenti, hogy az összeget befolyásolja az adott iskola tanárainak óraszáma is, hiszen magasabb óraszámok esetén nagyobbnak tekintik a létszámot is).
 
   Vagyis egy civil fenntartású általános iskolában ez az összeg 3.200.000 forint körül alakul, tehát a különbség az egymillió forintot is meghaladja. Ugyanez az egymilliós differencia látható a többi iskolatípusnál, például a gimnáziumoknál, szakiskoláknál, szakközépiskoláknál és a gyógypedagógiai intézményeknél is.

Forrás: abcug.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sokkal kevesebbet kapnak a civil iskolák tanárai.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector