Startlaphoz Csatlakozz!

„Ha ez a törvény átmegy, akkor minket kirúgnak”

A dohányipari dolgozók az új trafiktörvény miatt tüntettek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 22. szombat, 11:20
 
 Péntek délután a Liga szakszervezeti szövetség tüntetett a Parlament közelében. Mintegy ezer ember követelte, hogy ne emeljék a cafeteria adóját, hogy az új adótörvényekről egyeztessenek velük, és hogy a korkedvezményes nyugdíj feltételeit ne szigorítsák – olvasható a 444.hu oldalán.

   A tüntetéshez csatlakoztak a dohányipari dolgozók is. Leginkább az új trafiktörvény miatt jöttek el.
 
  Ahogy arról elsőként beszámoltunk, a törvénytervezet két hete készült el, és ezen a héten Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter már be is nyújtotta parlamentnek. A törvény értelmében a trafikok ezentúl csak egy dohányellátó nevű, májusban létrehozandó vállalattól vehetnek cigit. Akár nyílt pályázat nélkül is koncesszióba lehet adni ezt az ellátási feladatot. Igen sok szűkítést tartalmaz a törvény, ami miatt már ránézésre is gyanús volt, hogy a Continental nevű dohányipari cégre írták.
 
   A tüntetésen résztvevő dohányipari dolgozók biztosak voltak abban, hogy a Continentalt akarja a kormány újabb bevételhez juttatni, és ennek az ára az lesz, hogy ők elvesztik a munkájukat.
 
  „Minden dohánygyártól és dohánynagykereskedőtől itt vannak emberek, mindegyiktől, csak a Continental nem csatlakozott” – mondták többen is. A dohányiparban dolgozók szerint egyértelmű, hogy a koncesszióért indulás három törvényi feltételének csak a Continental felel meg. (A három legfontosabb feltétel: a cég legalább 15 éve foglalkozik dohánynagykereskedelemmel, soha nem volt félmilliónál nagyobb köztartozása, és 2005 óta nem büntették 20 milliónál többre.) A Continental Lázár János barátjának a cége, már az első trafiktörvény is a cég vezetőjének számítógépén készült, és a trafik – koncessziók 10 százalékát is a céghez kötődő személyek nyerték.
 
  „Nekünk megmondták, ha ez a törvény átmegy, akkor mi májustól ki vagyunk rúgva” – mondta az egyik tüntető. Az illető most egy magyarországi dohánygyár termékeit szállítja ki trafikoknak. Egy másik cégtől érkező tüntető azt mondta, hogy náluk ilyen bejelentést nem tettek, „de ez egy alagút, aminek nem látszik a vége”.
 
Forrás: 444.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A dohányipari dolgozók az új trafiktörvény miatt tüntettek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector