Startlaphoz Csatlakozz!

A zsebben csak kicsivel marad több

Hiába lesz jövőre magasabb a minimálbér

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 30. kedd, 10:27

A zsebben csak nagyjából 70 ezer forint marad mindazoknak, akik nem tudnak családi kedvezményt érvényesíteni - olvasható az fn.hir24.hu oldalán.

   Ahogy beszámoltunk róla, 105 ezer forint lesz a bruttó minimálbér 2015-től. A százezer forint körüli minimálbér már 2011-ben is a Fidesz tervei közé tartozott, az emelés nem okozott meglepetést. Azóta a minimálbér közteher-tartalma jelentősen növekedett, amit nem követett a nettó minimálbér emelkedése. A minimálbéres dolgozó foglalkoztatása így egyre drágább lett, de a zsebben csak kicsivel marad több.
 
   Elsősorban az adójóváírás eltörlése drágította meg a minimálbért. A kormány 2012-től teljesen megszüntette az adójóváírást, ami az alacsony jövedelmi sávban jelentett adókedvezményt. Miután ez súlyos nettó bércsökkenést eredményezett, a kormány a minimálbér 19 százalékos emelése mellett döntött.
 
   2012-ben 78 ezer forintról 93 ezer forintra, 2013-ban 98 ezer forintra, 2014-ben 101 500 forintra emelkedett a minimálbér. Jövőre viszont ugyanúgy megmarad, hogy a minimálbér közteher-tartalma jóval magasabb, mint korábban volt. A zsebben csak kb. 70 ezer forint marad mindazoknak, akik nem tudnak családi kedvezményt érvényesíteni.


Forrás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hiába lesz jövőre magasabb a minimálbér.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector