Startlaphoz Csatlakozz!

A menedékkérők mindössze két százaléka telepedik le

Nem vagyunk a migránsok célországa

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 16. péntek, 09:29

 Magyarország egyelőre nem célország a migránsok számára – vélik szakértők. Azok a bevándorlók, akik mégis Magyarországon maradnak, általában az építőiparban helyezkednek el, vagy gyermekgondozási munkát vállalnak. Az adóhatóságnak nincsenek pontos adatai arról, hogy hány migránsnak van vállalkozása, és hogy azok legálisan működnek-e. Orbán Viktor a franciaországi terrortámadások áldozataira emlékező párizsi felvonulás után beszélt arról, hogy Magyarország nem nyújt menedéket azoknak, akik a jobb megélhetés miatt hagyják el hazájukat – írja a Magyar Nemzet.

   Az elmúlt két évben hússzorosára, csaknem 42 ezerre nőtt a menedékjogot kérők száma Magyarországon. Az illegális bevándorlók közel fele koszovói, de egyre többen érkeznek Szíriából, amióta a térségben előretört az Iszlám Állam nevű szélsőséges muszlim szervezet.
 
   A migránsok többsége anyagi okokból hagyja el hazáját – hangzott el egy budapesti konferencián. Gyakran családostul érkeznek. Ha Magyarországon maradnak, és nem állnak tovább Németországba vagy Angliába, akkor általában feketén dolgoznak. A férfiak építkezéseken, a nők takarítóként vagy bébiszitterként. „Nem fizetnek tb-t, nincsen biztosításuk. Tehát egyéni élethelyzetet szemlélve sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint az átlag munkavállaló. Hogyha a nemzetgazdaságot nézzük, akkor pedig tíz – attól függ, hogy milyen kutatást nézünk – de maximum 18 százalék a fekete munkavállalás aránya Magyarországon. Nem tudjuk megmondani, hogy ebből hányan külföldiek” – mondta Kelemen Melinda, a Liga Szakszervezetek projekt menedzsere.
 
  Az adóhatóság nem vezet listát a Magyarországon bejegyzett cégek képviselőinek nemzetiségéről, így nem is tudja megmondani, hogy hány bevándorlónak van vállalkozása, és azok legálisan működnek-e. Magyarország egyelőre nem célország, a menedékkérők mindössze két százaléka telepedik le. „Hogyha megnézzük, hogy Magyarország miért nem számít vonzónak a migránsok számára, akkor két dolgot kell említeni. Az egyik a magas munkanélküliségi arány, nagyjából 11 százalék, vagy még annál is magasabb. A másik pedig az, hogy a minimálbér azonos a minimális megélhetési költséggel, vagy még annál is alacsonyabb” – fogalmazott angol nyelvű előadásában a szegedi kutató, Tóth Judit.
 
Orbán: A gazdasági bevándorlás rossz dolog
 
   Orbán Viktor a franciaországi terrortámadások áldozataira emlékező párizsi felvonulás után tette egyértelművé, hogy amíg ő a miniszterelnök, Magyarország nem nyújt menedéket azoknak, akik a jobb megélhetés reményében távoznak hazájukból. „A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában. Nem szabad úgy tekinteni rá, mint aminek bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre. Ezért a bevándorlást meg kell állítani! Ez a magyar álláspont” – szögezte le a miniszterelnök.

  Becslések szerint Magyarországot több mint 330 ezer magyar hagyta el az elmúlt években, és próbált szerencsét gazdag nyugati országokban. A magyar gazdasági bevándorlók a magyar GDP 1,7 százalékának megfelelő összeget küldenek haza családtagjaik támogatására. 
 
Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem vagyunk a migránsok célországa.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector