Startlaphoz Csatlakozz!

Nem cafeteria, hanem gazdaságfejlesztő eszköz?

SZÉP-kártyát adnának a nyugdíjasoknak is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 09. hétfő, 08:20

Horváth Tihamér, a Széchenyi-terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke szerint a kormányzatnak észre kellene vennie, hogy a SZÉP-kártya nem cafeteria, hanem gazdaságfejlesztő eszköz, amit ki kellene terjeszteni a nyugdíjas turizmusra is.

  A szabad vasárnap új lehetőséget teremt a turizmusban és a szabadidőiparban: fellendítheti a szolgáltatók forgalmát. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt közölte, a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a szabad vasárnap ugyanis a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre, és az ágazatban dolgozók felkészültek a megnövekvő forgalom kiszolgálására. A válság egyértelmű veszteséből nyertes lehet a közeljövőben.

  Erre következtet az az előrejelzés, mely szerint Magyarországon az idegenforgalomból származó bevétel rekordokat dönt, és hamarosan megelőzhet más ágazatokat is, ezért kormányzati eszközökkel kell támogatni.

  Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár a Vasárnapi újságban hangsúlyozta, hogy az ENSZ turisztikai világszervezete, az UNWTO előrejelzése szerint 2020-ra az egészségügy és a turizmus együttesen a világ vezető iparágát adják. Ez Magyarország számára örvendetes hír, mert kiugróan jó természeti és emberi, szakmai adottságai vannak a kulturális és egészségügyi turizmushoz is. Hozzátette: utóbbi adja a Magyarországon eltöltött vendégéjszakák több mint harmadát.

  Deák Imre, a Danubius szállodalánc vezetője szerint a gyógyturizmusban fantasztikus potenciál van, ezért még „iszonyatosan” fejlődni fog, köszönhetően annak, hogy a magyar gyógyfürdőkultúra nemzetközi viszonylatban is elég jó helyen áll. Hangsúlyozta, mindennek alapját a hazai gyógyvizek, az azokhoz kapcsolódó kezelések és a felépült gyógyszállók jelentik. Az igazi hasznot utóbbiakon lehet realizálni. Az ágazat további eredményeihez azonban folyamatos fejlesztések kellenének – tette hozzá.

   Horváth Tihamér, a Széchenyi-terv Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke arról beszélt, az ágazatot a növekedés jellemzi, és a szakma épp ennek megállásától retteg. A jövőt szerinte a szolgáltatások minősége és a külpolitika alakulása dönti majd el, a turizmus ugyanis akkor működik, ha nyugalom van és gazdasági biztonság.

 A szakember felhívta a figyelmet, hogy új versenytársat jelent Románia, valamint Szerbia is, amelynek gyönyörű tájai vannak, és kitűnő szolgáltatásokkal várja a turistákat. Magyarország tehát csak a minőséggel tud igazán versenyképes lenni. A vendégek számára adni remélt jó életérzéshez mindent be kell vetni, így a jó borokat és ételeket is. Ha ehhez megvan a biztonságos, kiegyenlített alapanyag-ellátás, akkor Magyarország jó előnyüket szerezhet az európai piacon.

   Deák Imre, a Danubius szállodalánc vezetője szerint is csak minőséggel lehet pályán maradni. Ennek kapcsán megjegyezte, a szállodák esetében nagyon fontos, hogy tízévente felújítsák azoket, ami komoly ráfordítást igényel. Az országban azonban majd mindenkinek problémája, hogy erre nem nagyon van forrása. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár azt mondta, Brüsszel nem hagyta jóvá, hogy vissza nem térítendő uniós támogatásokat kaphasson a magyar szállodaipar. Ennek indoka az volt, hogy számos kevéssé kihasznált hotel üzemel az országban, főleg vidéken. Az NGM tisztségviselője szerint ez vitatható, mert bár vannak helyek, ahol nem kellene szállodának működni, máshol azonban nagyon is szükség lenne hotelre. Mindezek mellett, mint fogalmazott, nagyon reméli, hogy a hazai szállodaipar további fejlesztése, illetve a mára már nagyon szükségessé vált felújítások érdekében tudnak majd kedvezményes hiteleket biztosítani.

  Horváth Tihamér a piacszerzés kapcsán úgy fogalmazott, „vissza kellene kicsit simulni a német turisták felé”, miután a magyar vendéglátók ebben a szegmensben már tapasztaltak, és baráti, lelki kapcsolatok is vannak, amit érdemes lenne „fölhozni” egy kis országmarketinggel. Deák Imre megjegyezte, a hosszú ideig jelentősen csökkent a Magyarországra utazó német turisták száma, ám mintha az utóbbi időben lassult volna a folyamat. Felértékelődtek a környékbeli országokból, Szlovákiából, Csehországból, Horvátországból érkező kirándulók is – tette hozzá. Danubius szállodalánc vezetője arról is beszélt, hogy Budapesten elsősorban a gyógyszállóik mennek jól, amiben nagy szerepe van az orosz turistáknak. Nagyon nehéz lesz pótolni őket – hangsúlyozta.

   Horváth Tihamér a SZÉP-kártya ( Széchenyi-pihenőkártya ) kapcsán azt mondta, a kormányzatnak észre kellene vennie, hogy ez nem cafeteria, hanem gazdaságfejlesztő eszköz, amit tovább kellene fejleszteni, vagyis kiterjeszteni a nyugdíjas turizmusra. A munkától már visszavonult négymilliós rétegből egymilliót biztosan turistává lenne tenni némi támogatással. A gyógyszerár-támogatás növelése helyett a gyógyhelyek révén kapnák meg kedvezményesen a rehabilitációt, pihenést, gyógyulást.

   Ruszinkó Ádám, helyettes államtitkár szerint bár az idei, szigorú költségvetési év, az adójogszabályok változásából a SZÉP-kártya jött ki a legjobban. Emlékeztetett, hogy 200 ezer forintos érték felett a cafeteria elemek közül csak ennek esetében lehet élni  az igen kedvezményes adózási lehetőséggel.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZÉP-kártyát adnának a nyugdíjasoknak is.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector