Startlaphoz Csatlakozz!

Fél évre más munkahelyre is kirendelhetik őket

Napi három óra ingázásra küldhetik a kormánytisztviselőket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 01. szerda, 09:36

Újra elfogadtak egy olyan törvényjavaslatot, amelyet Áder János korábban visszadobott: a jogállási törvények módosításáról szóló javaslatot szavazták meg újra – írja a Világgazdaság.

  Ez a törvény rendelkezik a közalkalmazottak munkaviszonyairól: például a kormányhivatalok dolgozóit fél évre más munkahelyre kirendelhetik, összesen napi három órás utazási idővel, ha egy településen belül nő meg az utazási idő (vagyis a gyakorlatban ez egyedül Budapestet érinti). A kormányablakokban dolgozók pótlékot is kaphatnak a munkájukhoz, a munkafeltételeket viszont a kormánytisztviselők engedélye nélkül módosíthatják.
 
   Az államfő problémája az volt, hogy nem tartottak megfelelő egyezetetés a javaslatról - most gyakorlatilag változatlan formában fogadhaták el újra. A fideszes felszólalók legfontosabb érve az volt, hogy Áder nem az Alkotmánybírósághoz fordult, az érdekegyeztető fórumnak pedig megmutatták azóta a javaslatot. Az ellenzékiek szerint hiába nevezik ezt egyeztetésnek, érdemi hatása nem volt, az érintettek véleményét nem vették figyelembe.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Napi három óra ingázásra küldhetik a kormánytisztviselőket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector