Startlaphoz Csatlakozz!

Örök vitatéma

Legalizált hála?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 19. vasárnap, 16:45

Örök vitatéma a hálapénz kérdése: adjuk, ne adjuk, etikus-e, ha az orvos azt elfogadja? Pontot tenne az ügy végére egy, az Igazságügyi Minisztérium által kezdeményezett törvényjavaslat – írja a Szabad Föld.

  Pár ezer forint a borítékban, esetleg egy tálca tojás vagy egyéb apróság a kezelés után, kifejezve ezzel elégedettségünket – a hálapénz törvényes formája lehet. Ellenben ha azt a beteg a kezelés előtt kínálja orvosának a jobb ellátás érdekében, esetleg a doktor köti pénzösszeghez a kezelést, az már bűncselekménynek számít.
 
  A Magyar Rezidens Szövetség nem tartja szerencsésnek a törvénytervezetet. Továbbra is kitartanak amellett, az orvosok megfelelő bérezéséről az államnak kellene gondoskodnia, a hálarendszert és annak minden formáját pedig büntetni kell. Kovácsy Zsombor szakjogász szerint a tervezet káros, hiszen a hálapénzzel kapcsolatos, bármely megengedő szabályozás legitimálja azt. „Mindannyian tudjuk, hogy ezt a jelenséget nem lehet az egyik pillanatról a másikra eltörölni, mert a hálapénz az egészségügy még megmaradt működőképességének a hajtóereje.
 
  De abban a helyzetben, amikor számtalan kutatás bizonyította, hogy az emberek valójában az utólag adott hálapénzt sem a hála jeléül szánják, hiba lenne egy ilyen törvény elfogadása” – nyilatkozta a szakjogász, hozzátéve, később bajos lenne bizonyítani, milyen indíttatásból is nyújtotta át utólag a beteg azt a bizonyos borítékot.

Forrás: Szabad Föld

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Legalizált hála? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector