Startlaphoz Csatlakozz!

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet csatlakozott a Mozdonyvezetők Szakszervezete által, a „Békés menet a korkedvezményért!” felhívással meghirdetett demonstrációhoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 26. szerda, 13:56
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet csatlakozott a Mozdonyvezetők Szakszervezete által, a „Békés menet a korkedvezményért!” felhívással meghirdetett demonstrációhoz.

  A jelenlegi korkedvezményes nyugdíjra jogosító  szolgálati idő megszerzésének lehetősége 2014. december 31-gyel megszűnik.  A korkedvezmény intézménye biztosította a foglalkozás-egészségügyileg alkalmatlanná vált munkavállalók tisztes visszavonulását. A mozdonyvezetők mellett az autóbuszvezetőknek is elemi érdeke, hogy a korkedvezmény rendszere akár átalakítással is, de fennmaradjon. A kormánynak újra kell gondolni döntését és be kell látnia, hogy a korkedvezmény felszámolásával, egy 60 év feletti autóbuszvezető a jövőben a közlekedés-biztonság veszélyeztetésével fogja végezni munkáját.  
 
   50 év felett az autóbuszvezetők többségénél megjelennek a gerincoszlop problémák, szív és érrendszeri megbetegedések, és emiatt a későbbiekben alkalmatlanná válnak a járművezetésre.  Az autóbuszvezetőknél a rossz és balesetveszélyes utakon való közlekedés, valamint a feszített munkarend folyamatos stresszes állapotot vált ki, és ez előidézheti a tumoros megbetegedések kialakulását. Számtalan esetben fordul elő, hogy autóbuszvezető kollégáink nem érik meg a 60 évet.

  Abban az esetben, ha a demonstrációt követően azonnal nem kezdődnek meg a szakszervezetekkel a tárgyalások, akkor folyamatos nyomásgyakorlás mellett kell kikényszeríteni a kormánytól a korkedvezmény rendszerének további fenntartását.
Elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi feltételek mellett ezekben a munkakörökben 65 - esetleges nyugdíjkorhatár emelése után – 70 éves korig, el tudnák látni a feladatukat az érintett munkavállalók.

Dobi István
SZAKSZ elnök
www.szaksz.hu

    Kiadó: Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet csatlakozott a Mozdonyvezetők Szakszervezete által, a „Békés menet a korkedvezményért!” felhívással meghirdetett demonstrációhoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector