Startlaphoz Csatlakozz!

2013. december 29

VDSZ: Súlyosan aggályos a BKV-kedvezmény

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordul a vegyipari szakszervezet a BKV-bérletek árának differenciálása miatt. A VDSZ alkotmányjogi szempontból is aggályosnak tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, januártól olcsóbb lesz a bérlet, de csak azoknak, akik nem cafetériaként veszik meg. A hátrányos megkülönböztetés százezreket érint, évente 12 ezer forinttal csökkenti a béren kívüli juttatás keretét.

Bővebben




2013. december 19

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság: további biztosítékok kellenek az ágazati bérek rendezésére

 A mai napon harmadik alkalommal került sor plenáris ülésre a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a Kormány kijelölt képviselői között. Az ülésen a Kormány képviseletében Fülöp Attila helyettes-államtitkár részletezte a 2014. január 1-jétől bevezetni kívánt ágazati pótlékrendszert, illetve ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy januárban megkezdi működését egy munkacsoport, mely kidolgozza a szociális ágazati életpályát.

Bővebben




TUDOSZ: nem értünk egyet egy újabb visszalépéssel!

 2013. december 17-én az Országgyűlés elfogadta a nemzeti tankönyvellátásról szóló törvényt. A törvény értemében a közoktatási intézményrendszer tankönyvvel való ellátása állami közfeladat. Az új nemzeti alaptanterv kritériumainak megfelelő tankönyvek fejlesztése egy jelenleg még nem létező állami szerv feladata lesz. A tankönyvjegyzéken évfolyamonként és kerettantervi tantárgyanként legfeljebb kettő tankönyv szerepelhet; ezek közül választhat a pedagógus  (bár ez a minimális döntési lehetőség is kérdéses, hiszen a választáshoz a fenntartató egyetértése szükséges).
 

Bővebben




A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége szolidáris a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság és a Közszolgálati Demonstrációs és Sztrájkbizottság tevékenységével

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Elnöksége elfogadhatatlannak tartja, hogy immár hatodik éve változatlan a közalkalmazotti illetménytábla és a köztisztviselői illetményalap. Ezért az érintett munkavállalók közel 25 százalékos reálkereset-veszteséget szenvedtek, szenvednek el.

Bővebben




2013. december 18

MSZSZ: Tartsa be a kormány az országos bérajánlást!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöksége megdöbbent a kormány azon döntésén, hogy az országos bérajánlás és a minimálbér emelés mértékétől eltérően jövőre mindössze 2,4%-kal akarják emelni a közfoglalkoztatottaknak járó béreket. Emiatt kezdeményezzük a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma rendkívüli összehívását, valamint, hogy annak üléséig ne hirdesse ki a kormány az új közfoglalkoztatási bért.

Bővebben




2013. december 17

LIGA: Kik és mennyiért dolgozhatnak vasárnap és ünnepnapokon

A Munka törvénykönyve konkrétan meghatározza azokat az eseteket, amikor a munkáltató vasárnap, illetve munkaszüneti napon munkavégzést rendelhet el. Rendes munkaidőben csak olyan tevékenység keretében történhet munkavégzés, amely vagy közérdeket szolgál vagy pedig a munkáltató rendeltetésszerű működése szempontjából objektíve szükséges. Ezeken a napokon a munkavégzés tehát kivételes jellegű.

Bővebben




A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság Országos Sajtóközleménye

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság üdvözli, hogy a Kormány az ágazati megmozdulások hatására belátta a bérhelyzet tarthatatlanságát a szociális ágazatban.

Bővebben




2013. december 16

Szociális Ágazati Sztrájkbizottság Országos Sajtóközleménye

A Szociális Ágazati Sztrájkbizottság üdvözli, hogy a Kormány az ágazati megmozdulások hatására belátta a bérhelyzet tarthatatlanságát a szociális ágazatban.

Bővebben




2013. december 12

BKV: pénztárgép helyett csak dobozra futja?

Lázadoznak a fővárosi buszsofőrök, mert a rájuk kényszerített pénztárosi és jegyellenőri munka továbbra is rendezetlen, s egymásnak ellentmondó utasítások szerint kell dolgozniuk. Ráadásul úgy tudják, a beígért korszerű, biztonságos pénztárgépek helyett legfeljebb egy szánalmas pénzkazetta kerül a járművekre, abban fogják tartani a járműveken eladott jegyekből származó aznapi bevételt.  Egyelőre azt sem tudni, hogy az extra munkáért megkapják-e az ugyancsak beígért plusz pénzt.
 

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector