Startlaphoz Csatlakozz!

Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet: Magyarországon a közlekedési dolgozók, csak papíron sztrájkolhatnak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 09:17
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) tiltakozik, és a sztrájk, valamint a személyszállítási törvény azonnali módosítására szólítja fel az Orbán kormányt. Az említett hatályos jogszabályok – együttes és egymásra épülő előírásai – alapján, a sztrájk idejére, elégséges szolgáltatásként a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratok, 90 %-os közlekedtetését írja elő.

A SZAKSZ által kitűzött öt napos sztrájk megtartásával, a fentiek alapján lehetetlennek látszik a szakszervezet bérkövetelésének kikényszerítése a munkáltatónál.

A SZAKSZ úgy gondolja, hogy Magyarországon az autóbusz-közlekedésben dolgozó munkavállalóknak, csak papíron van joga a sztrájkhoz, azt nyomásgyakorlásként hatásosan nem gyakorolhatja.

Tudomásunk szerint, az EU egyik tagállamában sincs példa arra, hogy a sztrájk ideje alatt 90 %-ban kellene közlekedtetni a menetrend szerinti járatokat és a sztrájk, csak a járatok 10 %-át érintené. A hét első munkanapján még ennél is magasabb, 95 %-os járatindítást kellene biztosítani a sztrájk alatt!

A hatályos jogszabályok alapján, az elégséges szolgáltatás mértékét a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. határozta meg.


Dobi István
SZAKSZ elnök  
    Kiadó: Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet: Magyarországon a közlekedési dolgozók, csak papíron sztrájkolhatnak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector