Startlaphoz Csatlakozz!

Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége: szakszervezeti akciók meghirdetéséről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 06. péntek, 12:00
A Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének sajtóközleménye a BKV Zrt körül kialakult helyzet tarthatatlanságáról és a tervezett szakszervezeti akciók meghirdetéséről!

    A közösségi szolgáltatás Budapesten és környékén, jelenleg ez a BKV Zrt feladata és a romló körülmények ellenére mindezidáig, ha nehézségekkel is, de a cég teljesítette az elvárásokat és a szolgáltatási kötelezettségét.

    Sajnos azonban újabb homokszemek keveredettek a fogaskerekek köré, hiszen már nem csak a feltételek hiánya okoz gondot, nem csak a munkavállalók juttatásait akarják elvonni, hanem az utazóközönség kiszolgálásának minősége sem szempont. Nem fontos már, hogy utazásuk biztosított és biztosítva legyen, mint ahogy a takarítás és a kiszolgáló helyiségek tisztántartását is saját hatáskörben a BKV Zrt. munkavállalóira kívánják terhelni a feltételek és az indokolt többletlétszám biztosítása nélkül.

    A tulajdonos azt mondja nincs pénz, miközben szolgáltatni kell és sem az utazóközönség, sem a munkavállalók nem látják, mi zajlik körülöttük. Biztos, hogy ezek a megoldások segítik a közösségi közlekedés népszerűsítését, hogy az utasok érdekeit teljesen figyelmen kívül lehet hagyni? Lehet, hogy valami más cél lebeg a döntést hozók előtt?  Ha ennyire nincs pénz, akkor egyes ágazatok kiszervezése mit old meg?

    A vállalkozóknak nem kell kitakarítani a járműveket, a vállalkozóknak nem kell biztonságosan elszállítani az utazóközönséget? Talán ettől lesz olcsóbb és az alvállalkozók számára nyereséges a szolgáltatás, hogy nem kell az eddigi színvonalat biztosítani? Nem számítanak az utasok és nem számítanak a munkavállalók!

    A Kollektív szerződést azért kellett felmondani, mert így olcsóbbá válhat a munkaerő és az alvállalkozók nagyobb eséllyel indulhatnak a pályázatokon? A mai napon megkezdődött bértárgyalásokat a KEKSZ komolytalannak tartja, mivel a cég legfelső vezetése meg sem jelent és a jelenlévők érdemben nem tudtak tájékoztatást adni a BKV Zrt valós, csőd közeli helyzetéről. A munkavállalók a sajtóból értesülnek a kialakult helyzetről, illetve nap, mint nap szembesülnek a műszaki állapotok tarthatatlansága által.

    A KEKSZ felszólítja a BKV Zrt vezetését, hogy a bér és Kollektív szerződés tárgyalásait vegye komolyan! Több mint egy hónappal a Kollektív szerződés felmondását követően az ígért munkaáltatói javaslatot nem kapták meg a szakszervezetek és érdemi egyeztetések sem kezdődtek a főváros és a BKV vezetésével, amit egyébként a tulajdonos kezdeményezett!  

    Felháborítónak tartja szövetségünk, hogy az állam és az önkormányzat úgy játszik a közösségi közlekedéssel, mint macska az egérrel. Amennyiben nem történnek azonnali lépések a munkavállalók a továbbiakban nem kívánják felvállalni a felelősséget és az utazóközönség biztonságának érdekében csak olyan járművek forgalomba állítását vállalják, melyek minden előírásnak megfelelnek!

    Sajnáljuk, hogy a döntéshozók az utazóközönséget büntetik!

Nemes Gábor  
Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége Alelnök
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Kiadó: Cinkota Autóbusz Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége: szakszervezeti akciók meghirdetéséről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector