Startlaphoz Csatlakozz!

Az MSZOSZ delegációjának látogatása a norvég LO-nál a Norvég projekt keretében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 07. hétfő, 11:41
2013 szeptember 25-28-án a Norway Grants által az Innovation Norway-on keresztül támogatott „A szociális párbeszéd erősítése a munkavédelem területén” című projekt keretében az MSZOSZ tíz fős delegációja látogatott Norvégia fővárosába, Oslóba.

    A tanulmányút célja az volt, hogy projekt keretében alkalmazott megyei munkavédelmi képviselők megismerjék, hogyan valósul meg Norvégiában a munkavédelem, illetve a szociális párbeszéd a munkavédelem területén, szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat a norvég LO-val, némi betekintést nyerjenek Norvégiába, a norvég gazdasági és szociális helyzetbe, a norvég mentalitásba.

    A tanulmányút résztvevői megismerkedtek a legnagyobb norvég szakszervezeti szövetség, az LO működésével, s sikerült közvetlen kapcsolatot kialakítani az LO és az MSZOSZ munkavédelmi képviselői között. Az LO Gazdasági és Szociális osztályának vezető tanácsadója, Knut Thonstad ismertette az LO Norway jelentős szerepét a szociális párbeszéd és a gazdaságpolitika alakításában. Anne Mette Odegard, az LO-hoz kapcsolódó gazdasági és munkaügyi kutató, a Fafo szakértője a szociális párbeszéd sikerének titkaiba és gyakorlatába vezette be a résztvevőket.

    A magyar delegáció elméletben és gyakorlatban is megismerkedett egy norvég specialitással, mint követendő, ill. követhető jó példával, az un. regionális munkavédelmi képviselői rendszerekkel, hátterükkel és tapasztalataikkal. Steve Mutch a több éves előkészületek után 2013 tavaszán a tisztítás, vendéglátó-és szállodaipar területén létrejött regionális munkavédelmi rendszerrel ismertette meg a résztvevőket, miközben másnap  az építőiparban alkalmazott rendszert ismertek meg a delegáció tagjai a fornebu-i „Hent Eni” és a sorenga-i "AS Bygg Oslo" építőipari vállalatoknál megvalósuló látogatás során, ahol a magyar vendégek elkísérték munkájukba a regionális munkavédelmi képviselőket.

    A magyar delegáció találkozott az Innovation Norway Pénzügyi igazgatójával is, Tore Lasse-val, aki beszámolt az Innovation Norway helyéről, küldetéséről.

    Az LO Norway részéről, a tanulmányút szervezői – Hans Ovind Nilsen és Siri Relling – kitünő és gördülékeny programot állítottak össze, amely lehetőséget nyújtott az elméleti megközelítés mellett a gyakorlatba történő betekintésre is.

Budapest, 2013. október 6.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MSZOSZ delegációjának látogatása a norvég LO-nál a Norvég projekt keretében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector