Startlaphoz Csatlakozz!

Szenvedélyes beszéd egy fekete ruhás védőnőtől

„Húzd az igát, ameddig bírod, húzd barom, húzd barom, húzd!” – bömbölt a Republic együttes örökbecsűje a hangszórókból, amikor odaértünk a Városligeti fasorhoz, ahová a szakszervezetek és a civilek – így a Százezren az internetadó ellen és 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport – szerveztek tüntetést. A Népszabadság tudósítása.

Bővebben




Gaskó István: kötélhúzással telik május elseje

Kötélhúzással telik az ünnep, komoly viták vannak a munkavállalók, valamint a kormány és a munkaadók között - mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke a szövetség május elsejei rendezvényén pénteken Budapesten, a Városligetben.

Bővebben




Magyar Szakszervezeti Szövetség: az EU legkiszolgáltatottabb dolgozói a magyarok

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke szerint az elmúlt öt évben lerombolták a magyar dolgozók védelmét garantáló legutolsó pilléreket is, az alkalmazottakra ráerőltették az új munka törvénykönyvét (Mt.), és így a magyarok az Európai Unió legkiszolgáltatottabb munkavállalói lettek.

Bővebben




Kötelező munkáltatói felelősségbiztosítást javasolnak a Munkástanácsok

Kötelező munkáltatói felelősségbiztosítási rendszer bevezetését szorgalmazza a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ), hogy az autókra kötött biztosításhoz hasonlóan egy kockázatközösség jöjjön létre, biztosítva a munkahelyi balesetben megsérült munkavállaló kártérítését - mondta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke pénteken Budapesten, a szövetség ünnepi rendezvényén a Városligetben.

Bővebben




Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja az értékszállítók sztrájkja

Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja a JNT Security Kft.-nél működő Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) április 20-án éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkját, ami azért indult, mert nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval - tájékoztatta a szakszervezet és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MSZOSZ) az MTI-t csütörtökön.

Bővebben




A közmunkások szépítenek a számokon

A munkanélküliség és a foglalkoztatottság is gyengén alakul az utóbbi fél évben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Az ellenirányú mozgást végző két mutató közül a munkanélküliség a nyár végi 7,1 százalékos negatív rekordról lassan felkúszott 7,8 százalékra, míg a foglalkoztatottság a 15–74 éves korosztály körében az augusztusi 54,9-ről fél százalékkal esett a márciussal zárult három hónap átlagában – írja a Népszabadság.

Bővebben




Áprilisban minden nyugdíjkassza teljesítette a 70 százalékos arányt

Mind a négy magánnyugdíjpénztárnál elérte a tagdíjfizetők aránya a 70 százalékos minimumot áprilisban - derül ki a kasszák honlapján közzétett tájékoztatásokból.

Bővebben




Évszázados harcot vívtak a munkások

Évszázados harcot vívtak a munkások a napi 16 órás munkaidő, a sokszor embertelen körülmények ellen. Sztrájkok, tüntetések halottak, de sikerült. Ezt ünnepeljük ma - akár Munkás Szent Józseffel, a munkások védőszentjével – írja a hir24.hu.

Bővebben




Feketelista.hu: kevesebb munkaadót bírságoltak meg és csökkent a bírság összege is

Kevesebb munkaadót bírságoltak meg tavaly a munkaügyi ellenőrök, mint egy évvel korábban és a bírság összege is alatta maradt a 2013. évinek - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis csütörtökön.

Bővebben




Ilyen volt az első szabad május elseje

A munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokra emlékeznek a munka ünnepén, ami egyébként nem minden országban május elsején van. Budapesten 1919-ben tartották az első, filmfelvételen is dokumentált május elsejei ünnepséget az Andrássy úton, aztán elég nagy szünet jött. Annyira, hogy legközelebb 1946-ban rendeztek ünnepséget, de akkor már megadták a módját, kapásból állami ünnepséget faragtak belőle. A kommunista pártnak ugyanis jól jött az ideológia, hiszen a párt mindig is azt hazudta, hogy a dolgozó népet szolgálja. 1946 május elsejétől kezdve minden évben óriási tömegfelvonulásokat rendeztek. A Fortepan gyűjteményéből, az első két „szabad polgári” május egy fotóiból válogattak az Index szerkesztőségében.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector