Startlaphoz Csatlakozz!

A munkabéke egyik alapfeltétele a dolgozók megélhetésének biztosítása

Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja az értékszállítók sztrájkja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 01. péntek, 17:03

Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja a JNT Security Kft.-nél működő Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ) április 20-án éjféltől határozatlan időre hirdetett sztrájkját, ami azért indult, mert nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval - tájékoztatta a szakszervezet és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MSZOSZ) az MTI-t csütörtökön.

    Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke szolidaritási közleményében kifejtette, hogy a 2015. évi bérmegállapodás a munkáltató magatartása miatt hiúsult meg, pedig a munkabéke egyik alapfeltétele a dolgozók megélhetésének biztosítása, a tisztes munkáért járó tisztes fizetés.

    A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma minden olyan munkavállalói érdekérvényesítést támogat, amely a munkavállalók jogos követeléseinek és érdekeinek védelmében történik. Fontosnak tartja, hogy a munkavállalók a tárgyalásos út kimerítése után nagy arányban mernek élni a sztrájk jogával, hogy közös érdekeiket a jogszabályok adta keretek között érvényesítsék.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményben további 12 szakszervezet, szövetség és tömörülés, köztük az Európa számos postás szakszervezetét tömörítő ernyőszervezet (Eurofedop) és a Román Szakszervezeti Szövetség is kifejezte szolidaritását az ÉŐDSZ által indított sztrájkkal kapcsolatban.

    A szakszervezet követelése 4,1 százalékos, sávosan megvalósítandó alapbér-fejlesztés, valamint évi 22 ezer forint cafeteria-juttatás minden munkavállalónak. Az ÉŐDSZ korábbi tájékoztatása szerint így átlagosan 5 százalékos bérfejlesztésben részesülne a cég mintegy 600 munkavállalója.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre több szakszervezet és civil szervezet támogatja az értékszállítók sztrájkja.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector