Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarországon gyenge a munkaerő mobilitása

Czomba: odavinni a munkahelyeket, ahol a munkáskéz van

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 28. csütörtök, 13:25

 A kormány örül ugyan a legfrissebb foglalkoztatási adatoknak, de akad még munka - hangsúlyozta a munkaerő-piaci és képzési államtitkár. Magyarországon gyenge a munkaerő mobilitása, ezért fontos cél, hogy odavigyük a munkahelyeket, ahol van munkáskéz - mondta.

  Több mint 4 millió 120 ezer embernek van munkája Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb kimutatása szerint. Biztatóak az adatok, több mint egy éve folyamatosan csökken a munkanélküliség, most 8 százalék alá esett, ami komoly lélektani határ - jelentette ki az M1 Ma reggel című műsorában Czomba Sándor.

   Az államtitkár emlékeztetett: korábban arról folyt a vita az ellenzékkel, hogy a javuló foglalkoztatási adatok mennyire köszönhetőek a közmunkának és a migrációs folyamatoknak, a statisztikai hivatal felmérése azonban azt mutatja, hogy utóbbi két esetben stagnálnak a számok.

   Idén 164 ezerrel többen dolgoznak, mint tavaly, döntő többségüknek pedig a versenyszférában sikerült elhelyezkedni - emelte ki Czomba Sándor, hozzátéve: ez azért fontos, mert hosszabb távon az a cél, hogy ne a közfoglalkoztatás, hanem a versenyszféra erősítse a foglalkoztatási szintet. Az államtitkár szerint ez érdemi gazdasági növekedés nélkül nem megy, így a foglalkoztatáspolitika egyik meghatározó eleme az, hogy folyamatosan növeljék a gazdaság teljesítményét.

  Az ágazatok közül a feldolgozóipar teljesít a legjobban, a 164 ezer ember több mint fele itt helyezkedett el, de a kereskedelem és a vendéglátás is több mint 20 ezer munkahellyel járult hozzá a kedvező adatokhoz, emellett az építőipar is kijött a gödörből - magyarázta Czomba Sándor. Az államtitkár hangsúlyozta: örülnek a kedvező adatoknak, de sok még a teendő, hiszen akad olyan térség Magyarországon, ahol csupán 4 százalék körüli a munkanélküliség, de van, ahol 20 százalék.

   Magyarországon gyenge a munkaerő mobilitása, ezért fontos cél, hogy odavigyük a munkahelyeket, ahol van munkáskéz. Erre kell a legtöbb energiát fordítani a közeljövőben - jelentette ki az államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba: odavinni a munkahelyeket, ahol a munkáskéz van.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector