Startlaphoz Csatlakozz!

Több százezer család maradhat juttatás nélkül

Márciustól hatalmas káosz lesz Magyarországon?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 24. szombat, 10:20

 Teljes lesz a csőd márciustól, semmi nem fog működni, az emberek nem fogják megkapni a pénzüket - ilyen, és hasonló véleményeket hallott a Figyelő munkatársa az állami szerveknél dolgozóktól.

   Hogy mi történik másfél hónap múlva? Egy, a parlament előtt lévő törvénymódosító csomag alapján március elsejétől egy rakat államigazgatási feladat kerül át a területi szervektől a járási, kerületi kormányhivatalokhoz úgy, hogy a feladatátadásnak sem a személyi, sem az infrastrukturális feltételei nem állnak rendelkezésre. Az idő rövidsége okán attól lehet tartani, hogy márciustól nem lesz zökkenőmentes az ügyintézés például a családtámogatások esetében. Ha pedig hiba kerül a rendszerbe, akkor több százezer család maradhat juttatás nélkül - vázolta fel a legrosszabb forgatókönyvet egy forrásunk.

   Ami leginkább zsebre mehet, az a családtámogatási eljárások (és az ide sorolható egészségbiztosítási ügyek) áthelyezése. A költségvetésben tavaly 446 milliárd forintot terveztek be családi támogatásokra, nem babra megy tehát a játék. A támogatásokkal - köztük a családi pótlékkal, gyermekgondozási segéllyel - jelenleg a Magyar Államkincstár foglalkozik. Az adminisztrációs munka végrehajtására uniós forrásból kiépítettek egy több milliárdos informatikai rendszert, a Tébát, amely több millió ügyfél adatait tartalmazza.

   Az ügyfélszolgálati irodákra is sok pénzt költöttek, hogy az ügyfelek komfortosan érezhessék magukat. Gyerekszobákat, pelenkázókat alakítottak ki a családok számára. A több milliárdos fejlesztés sorsáról egyelőre senki nem tud semmit: átveszi-e a Miniszterelnökség, vagy új rendszert alakítanak ki? Mindenki a válaszokra vár. Lázár János miniszter a Figyelőnek elmondta, tartani fogják a határidőt, biztosítva vannak a személyi és tárgyi feltételek, legfeljebb az ügyfélszolgálaton kezdetben majd papír alapon fogadják be az igényléseket.
 
 Forrás: Figyelő
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Márciustól hatalmas káosz lesz Magyarországon?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector