Startlaphoz Csatlakozz!

43 ezerről 77 ezerre nőtt a foglalkoztatottak száma körükben

Czibere: több tízezer megváltozott munkaképességű ember kaphat munkát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 23. csütörtök, 09:17

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár abban bízik, hogy több tízezer megváltozott munkaképességű, köztük fogyatékos ember kaphat munkát a következő években.

    Czibere Károly az M1 aktuális csatornának adott csütörtök reggeli interjújában arról is beszélt, a megváltozott munkaképességű emberek, köztük a fogyatékossággal élők nemcsak zacskóragasztásra vagy dobozhajtogatásra alkalmasak, ahogy azt sokan gondolják, hanem sokféle munkára képesek, és gyakorlatilag a nemzetgazdaság szinte valamennyi ágazatában jelen vannak.

    Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy-öt évben 43 ezerről 77 ezerre nőtt a valamilyen formában foglalkoztatott megváltozott munkaképességű emberek száma.

    Az államtitkárt azzal kapcsolatban nyilatkozott az M1-nek, hogy szerdán Budapesten „munkapróbaközpontot” nyitottak. Czibere Károly elmondta, az intézmény célja, hogy összehozza egymással a megváltozott munkaképességű álláskeresőket és a munkáltatókat. Az intézményben feltérképezik az álláskeresők képességeit, készségeit, jártasságait, belső motivációit és azt, hogy miként lehet felkészíteni őket a munka világára.

    Czibere Károly arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkaadó cégeknek már nemcsak a különböző kedvezmények, támogatások miatt fontos a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása, hanem azért is, mert - a visszajelzések szerint - megjelenésükkel pozitív hatással vannak a munkahelyi közösségekre.

    Utalt arra is, a cégek nyitottságát jelzi az is, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek a fogyatékosságbarát munkahely programra.

    Az államtitkár szerint a cél az, hogy a fogyatékossággal élő vagy egészségkárosodott emberek szociális támogatások helyett munkából tudjanak megélni lehetőleg a nyílt munkaerőpiacról vagy ha ott nem kapnak állást, akkor az úgynevezett - államilag támogatott - védett munkahelyeken.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czibere: több tízezer megváltozott munkaképességű ember kaphat munkát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector