Startlaphoz Csatlakozz!

Financial Times

Az ostobaság példája a Liszt Ferenc repülőtér menedzselése?

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 09. hétfő, 14:40

Az elhibázott irányítás mintapéldájaként mutatja be a Liszt Ferenc repülőtér menedzselését a Financial Times (FT) budapesti tudósítása.

    Eszerint ha egy „business schoolnak" szüksége lenne egy esettanulmányra arról, hogyan lehet elszúrni egy reptér irányítását, annak a ferihegyi eset tökéletes alapanyagul szolgálhat.

    Magyarországon a repülőtéren, és közvetve az egész turisztikai ágazatban kialakult súlyos helyzetre adott válasz az volt, hogy nyolc héttel a nemzeti légitársaság bedőlése után átsorolták az ország gyakorlatilag egyetlen nemzetközi repülőterének területét, ennek eredményeként pedig megháromszorozódik az arra eső ingatlanhasználati adó − írta az FT.

    A Hochtief 49 százalékos tulajdonában lévő repülőtér-üzemeltető erre válaszul bejelentette, hogy nem képes kigazdálkodni 7,9 millió euró adót a 2011-es 2,4 millió után, így kénytelen emelni a légitársaságoktól szedett leszállási díjat.

    Vajon segít-e ez új légitársaságok Budapestre csábításában, a turizmus ösztönzésében, az üzleti utazók visszaszerzésében és abban, hogy a turisztikai ipar bevételei, és ezzel adófizetése emelkedjen − teszi fel a költői kérdéseket a lap.

***

Információs nap segítheti az egykori Malév dolgozókat


     A Malév Zrt. megszűnéséhez kapcsolódó létszámleépítések miatt munkanélkülivé váló emberek tájékoztatását és gondjaik megoldását segítő, állásbörzével egybekötött információs napot szervez Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc - Pestszentimre önkormányzata − mondta lapunknak Ughy Attila polgármester. A Malév és a repülőtér mintegy tízezer embernek adott munkát, ebből ötezren a környező településeken élnek. A kerület egyelőre számításokat végez, hogy milyen pénzügyi hatással jár a Malév leállása. Az álláskeresőknek sokszínű palettát kínálnak, egyrészt helyi lehetőségeket, másrészt azokat segítenék, akik esetleg cégalapításon gondolkodnak.

    A Malév összeomlásával a Budapest Airport Zrt. (BA) jövedelmezősége is jelentősen csökkent − a társaság a kerület egyik legnagyobb adófizetője. A BA eddig évi közel egymilliárd forintot fizetett a kerület kasszájába, de jelentős forgalomkieséssel kell számolniuk az egykori beszállítóknak és a kerület más vállalkozóinak is. Ughy levélben fordult Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy jelezze, a kerületi álláshelyek védelmében azonnali együttműködésre van szükség.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ostobaság példája a Liszt Ferenc repülőtér menedzselése?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector