Startlaphoz Csatlakozz!

Nincs esély reálkeresetek szinten tartására

Pataky Péter: a dolgozóknak legalább 80-85 százaléka rosszabbul jár

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 28. szerda, 18:25

Az idei év a munkavállalóknak nagyon nehéznek ígérkezik, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint veszélyben vannak a munkahelyek, a foglalkoztatásban nem növekedés, hanem visszaesés várható - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerdán Ózdon tartott sajtótájékoztatóján.

    Hozzátette: tartanak attól, hogy jelentősen csökken majd a munkavállalók reáljövedelme. Mint mondta, a kereset máris kevesebb, és a béren kívüli juttatások is csökkennek.

    Szűk az a réteg, amely nyertese a jelenlegi adó- és gazdaságpolitikának, a dolgozóknak legalább 80-85 százaléka rosszabbul jár, és az sem biztos, hogy a magasabb keresetűek reáljövedelme szinten marad - közölte Pataky Péter.

    A szakszervezetek ebben a helyzetben az összefogást szorgalmazzák, „mert ha nem fogunk össze, nem lépünk fel közösen, nem tudunk erőt mutatni, akkor nem lesz eredmény". A munkahelyi kollektív tárgyalásokon igyekeznek „kárenyhíteni", mert a reálkeresetek szinten tartására úgyszólván nincs esély - tette hozzá.

    Arra törekszünk, hogy a lehető legkisebb veszteség érje a munkavállalókat, ugyanakkor folyamatosan próbáljuk a döntéshozókat befolyásolni a jelenlegi helyzet megváltoztatására, bár erre nagyon csekély az esély, mert valódi egyeztetés, párbeszéd nemigen működik - mondta az MSZOSZ elnöke. Hozzátette: az emberek féltik a munkájukat, „elemi félelem van bennük".

    Azért kell összefogni, hogy együttesen győzzük le ezt a félelmet, „mert a félelemben élő emberrel azt csinálnak, amit akarnak", ezt a kiszolgáltatottságot kell csökkenteni, össze kell fogni - hangoztatta Pataky Péter.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pataky Péter: a dolgozóknak legalább 80-85 százaléka rosszabbul jár.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector